SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

El petit Julen passa el seu segon dia en un pou minúscul sense que aconsegueixin localitzar-lo

Els equips d’emergència creuen que el nen, de dos anys i mig, podria continuar amb vida || Troben una bossa de llaminadures i un vas que portava amb ell a dins de la cavitat artificial

Efectius desplegats al terme malagueny de Totalán per rescatar el petit Julen, ahir.

Efectius desplegats al terme malagueny de Totalán per rescatar el petit Julen, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El petit Julen, el nen de dos anys i mig que diumenge a la tarda es va precipitar a l’interior d’un estret pou d’entre vint i vint-i-cinc centímetres d’ample i una mica més de cent metres de profunditat al terme municipal de la localitat malaguenya de Totalán, va passar ahir el segon dia atrapat en aquesta cavitat artificial. En aquest sentit, els esforços dels equips de salvament per rescatar-lo van ser infructuosos i no van aconseguir trobar-lo. No obstant, els treballs efectuats van permetre arribar a més de setanta-cinc metres de profunditat, on es va localitzar una acumulació de terra. “El problema és que continua caient material, es compacta, és humit, i la zona és freda. En definitiva, no és fàcil continuar rastrejant-hi”, va manifestar la subdelegada del Govern central a Màlaga, María Gámez.

Amb tot, els rescatadors sí que van trobar una bossa de llaminadures que portava la criatura en el moment en què va caure al pou, a més d’un vas. Mentrestant, no han deixat d’extreure terra. Referent a això, com va comentar Gámez, en paral·lel a l’extracció de terra “s’analitzen totes les possibles alternatives i seqüencialment es proven, dins de la forma menys agressiva per tenir tota la cura possible”.

Els rescatadors estudien obrir un pou paral·lel, excavar el pendent o seguir extraient terra

En aquest sentit, el pou no està entubat, la qual cosa podria provocar que s’esfondrés si s’efectuen moviments de terres als voltants per intentar accedir fins al fons des d’un pou paral·lel.

De fet, els equips de salvament estudien tres opcions per accedir fins al nivell en el qual es trobaria Julen. La primera és obrir un pou paral·lel, amb el consegüent risc d’ensorrament del principal si no s’hi posen tubs.

La segona via passa per excavar a cel obert el pendent fins a arribar al lloc en el qual es creu que hi ha el petit. El tercer camí és utilitzar maquinària d’extracció de terres per desbloquejar la cavitat i baixar més ràpid fins al fons del pou. “Si no creguéssim que pot continuar amb vida, no estaríem estudiant totes aquestes opcions”, van subratllar fonts de la Guàrdia Civil.

Aquest tràgic succés es va produir aquest diumenge passat al migdia. Julen es trobava amb els seus pares a Totalán amb motiu d’una paella familiar. El petit Julen estava passejant quan es va precipitar al pou, que no estava senyalitzat i que es va obrir fa tan sols unes setmanes amb l’objectiu de buscar-hi aigua, encara que finalment no se’n va trobar.

“Ja n’han perdut un, aquest ha de sortir per força”, va explicar una veïna del barri malagueny d’El Palo, on resideix la família, que també va manifestar que la mare, que treballa en una cadena d’hamburgueseries, va quedar molt afectada per la pèrdua del primogènit. “Estan vivint un infern”, va afegir l’àvia materna de l’Oliver i el Julen en declaracions al rotatiu andalús Diario Sur.

Els pares del Julen van perdre el seu altre fill, de tres anys, el 2017 La tragèdia s’ha acarnissat de nou amb la família del Julen, el petit atrapat des d’aquest diumenge passat en un pou del terme malagueny de Totalán. I és que l’any 2017, els seus pares, José i Victoria, ja van perdre l’altre fill que tenien, Oliver, de tres anys, que va morir d’un infart. El petit anava pel carrer quan va tenir un esvaïment i es va desplomar. El van traslladar a un centre sanitari, on no van poder determinar la causa de la indisposició. Vint dies després va perdre la vida de manera fulminant d’un infart.

tracking