SEGRE

SUCCESSOS AGRESSIONS

Ràbia contra el mal tracte infantil

Pineda de Mar mostra “ràbia i incredulitat” pels maltractaments al nadó || Tots els partits avalen que l’ajuntament es personi en la causa

La Policia Nacional va detenir el pare del nadó.

La Policia Nacional va detenir el pare del nadó.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes tres-centes persones es van reunir ahir al davant de l’ajuntament de Pineda de Mar per mostrar el seu rebuig dels maltractaments que hauria rebut un nadó del poble de només dos mesos en mans del seu pare.

En un manifest que van acordar tots els grups municipals, el consistori ha expressat la “ràbia incredulitat” del cas per la “vulnerabilitat” de la víctima, al qual desitgen que, malgrat la gravetat de les lesions, es pugui recuperar aviat.

“Tots els nostres desitjos i energies se centren en una petita criatura. Te’n sortiràs i tirarem endavant”, recita el manifest. D’altra banda, tots els partits van avalar que l’ajuntament es personi en la causa judicial per exigir “tota la contundència” de la justícia contra els progenitors.

Després de la Junta de Portaveus que es va celebrar al matí, l’ajuntament de Pineda de Mar va voler compartir amb els veïns la “impotència, dolor i tristesa” pel cas dels maltractaments a un bebè del poble. “Aquests sentiments ens impliquen a tots a treballar de forma conjunta contra aquesta dolorosa realitat”, diu el manifest que es van llegir durant la concentració.

L’ajuntament va mostrar rebuig “a qualsevol forma de maltractament” i va posar especial èmfasi en els casos de “maltractament infantil” com el que ha consternat aquesta població. Per la seua banda, el jutjat de Guàrdia d’Arenys de Mar va acordar aquest dissabte passat llibertat provisional amb mesures cautelars per a l’home, de vint-i-un anys i de nacionalitat uruguaiana, acusat de maltractar el seu fill de dos mesos, que continua ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron amb múltiples lesions, entre les quals despreniments de retina que podrien fer-li perdre la vista.

Lliure la parella arrestada després d’una baralla en què van ferir el fill La parella de Vilagarcía de Arousa (Pontevedra) detinguda diumenge al matí al seu habitatge familiar, després d’una baralla entre els dos en la qual va resultar colpejat el seu nadó d’onze mesos, que la dona sostenia en braços, va quedar ahir en llibertat després de passar a disposició judicial. El nadó va ser traslladat a l’hospital d’O Salnés, i posteriorment un familiar es va fer càrrec del menor al descartar-se lesions greus. A l’habitatge familiar, hi resideixen dos menors més, un de 14 anys i un altre de 7.

tracking