SEGRE

TERRORISME ARRESTOS

Cau una cèl·lula jihadista preparada per atemptar a la capital catalana

Dels disset detinguts a Barcelona i Igualada, cinc estaven molt radicalitzats

Imatge d’un dels arrestats en un pis del districte barceloní de Ciutat Vella, ahir.

Imatge d’un dels arrestats en un pis del districte barceloní de Ciutat Vella, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir disset persones relacionades amb jihadisme en una operació policial antiterrorista, denominada Alexandria, a Barcelona i Igualada, que va començar a primera hora del matí. Els detinguts formarien part d’una suposada cèl·lula jihadista. Cinc d’ells destacaven per la seua radicalització i perquè pretenien atemptar a la capital catalana. Aquests passaran a l’Audiència Nacional. Una part de la cèl·lula es dedicava als delictes comuns com furts i robatoris, dels quals un total de 369 es van cometre a Barcelona. Els agents de la policia catalana van portar a terme cinc escorcolls a Barcelona i un a Igualada. La investigació Alexandria va començar el maig de l’any 2017 amb la denúncia d’un ciutadà que estava relacionada amb el jihadisme. Durant el seu transcurs, amb una vigilància exhaustiva per part de la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra, s’ha descobert que a més de delictes relacionats amb el terrorisme, se’n van cometre altres contra el patrimoni, contra la salut pública i també d’organització criminal.

Dels cinc radicalitzats, tres són d’Algèria, un de Líbia i un altre de l’Iraq. Els detinguts tenen entre 33 i 44 anys i estaven disposats a fer tota mena de robatoris, que capitalitzaven, i vivien sense fer ostentació, en habitatges discrets. Segons van indicar els Mossos, la majoria dels investigats es defineixen pel seu perfil radical i el seguiment dels postulats del moviment jihadista.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va destacar que gràcies al treball de la policia catalana, “en cap moment” els terroristes van ser capaços de dur a terme el que tenien planejat.

Un jove detingut a Màlaga per voler unir-se a Daesh a Síria La Policia Nacional va detenir ahir a Manilva (Màlaga) un jove de 27 anys i nacionalitat marroquina per presumpta pertinença a Daesh després de contactar per internet amb diversos terroristes a Síria i manifestar-los la intenció d’unir-se a l’organització. L’arrestat va fer el jurament de lleialtat i obediència a l’organització terrorista i al seu califa Abu Bakr Al-Baghdadi, cosa que implica en molts casos per a membres de Daesh en territori europeu el pas previ a cometre atemptats.

tracking