SEGRE

En llibertat els 11 independentistes detinguts a Girona per desordres públics

Entre ells els alcaldes de Verges i Celrà

L'alcalde de Cerlà, Dani Cornellà, a la sortida de la comissaria de la Policia Nacional.

En llibertat els 11 independentistes detinguts a Girona per desordres públicsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els onze independentistes que han estat detinguts aquest dimecres a Girona per la Policia Nacional, acusats de desordres públics, entre ells els alcaldes de Verges i Celrà, han anat quedant a llibertat al llarg del matí i pocs minuts abans de les 15.00 hores ja estaven tots lliures. Quan siguin citats per declarar, els detinguts s’hauran de presentar davant del Jutjat d’Instrucció número 4 de Girona, que instrueix la causa pel tall de les vies del AVE del passat 1-O, arran d’una denúncia d’Adif.

A mesura que han anat sortint en llibertat, els independentistes han rebut crits d’ànim de les més de 200 persones concentrades davant la comissaria, entre ells diputats i edils de diverses formacions.

Els dos alcaldes de la CUP detinguts, Ignasi Sabater, de Verges, i Dani Cornellà, de Celrà, han manifestat en sortir de la comissària que, com la resta de detinguts, s’han acollit al seu dret a no declarar. Ambdós han explicat que els han tingut tancats als calabossos i Cornellà ha especificat que ha estat detingut quan es dirigia a buscar el lletrat Benet Salellas per acompanyar-lo a la comissaria a recolzar a Sabater, però que no l’han emmanillat.

En canvi, l’alcalde de Verges ha hagut de ser traslladat a un centre d’assistència primària perquè les manilles li han causat una ferida, i després de ser-li embenada la mà, ha tornat a la comissaria, segons ha indicat.

Sabater ha atribuït aquestes detencions "a l’estratègia de la por a què ja ens tenen acostumats per intentar que ens quedem a casa". En aquest sentit, ha assegurat que "des dels pobles estem a favor del dret a l’autodeterminació i de la democràcia i volem fer una crida perquè des del primer dia del judici recuperem l’esperit de l’1 i del 3 d’octubre de sortir als carrers i, sobretot, unir-nos".

En aquesta línia, s’ha manifestat també Cornellà, que ha dit que "no hi ha rendició i continuem treballant des dels pobles per construir el projecte col·lectiu que va sortir de l’1-O. Que ningú no pensi que amb aquestes operacions, amb aquestes cortines de fum per criminalitzar a l’independentisme, es per a res".

tracking