SEGRE

TRIBUNALS REFERÈNDUM

Sànchez, Rull i Turull demanen que el rei testifiqui al judici de l'1-O

Afirmen que la seua única “arma” van ser les paperetes i diuen que “no s’avergonyeixen de res” || Forn nega ordres polítiques als Mossos d’Esquadra durant el referèndum

Torra també es va reunir amb el senador de Califòrnia, Jerry Hill.

Torra també es va reunir amb el senador de Califòrnia, Jerry Hill.QUIM TORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els advocats dels consellers cessats Josep Rull i Jordi Turull i de l’exlíder de l’ANC i diputat de JxCat Jordi Sànchez han sol·licitat al Tribunal Suprem que citi a declarar com a testimonis al judici de l’1-O Felip VI, Carles Puigdemont, l’expresident del Govern central Mariano Rajoy i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Així consta a l’escrit de defensa que presentaran durant les pròximes hores davant de l’alt tribunal. S’hi nega la rebel·lió i diuen que la seua única “arma” van ser les paperetes. En aquest sentit, denuncien una operació de l’Estat per “escarmentar els líders polítics pacífics”. De fet, en paraules de l’advocat Jordi Pina, “no s’avergonyeixen de res del que han fet” perquè “van obeir la voluntat popular” durant l’1-O.

D’altra banda, a l’escrit de defensa, el conseller cessat d’Interior, Joaquim Forn, manifesta que, durant el referèndum, “no hi va haver cap comandament polític sobre els Mossos” i nega haver animat a un “alçament” contra els agents espanyols. La consellera cessada de Governació, Meritxell Borràs, al seu escrit, defensa que l’ús de fons públics estava “fora de la seua competència”, per descartar la malversació.

tracking