SEGRE

ANDALUSIA INVESTIDURA

Moreno, investit president de la Junta amb els vots de PP, Cs i Vox

Susana Díaz li trasllada que estarà alerta als “atacs” a l’autonomia

Susana Díaz felicita el seu successor al càrrec, Juanma Moreno.

Susana Díaz felicita el seu successor al càrrec, Juanma Moreno.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP-A, Juanma Moreno, va ser investit ahir president de la Junta d’Andalusia en primera votació gràcies als suports que li van donar Cs i Vox, que el van validar per superar els 55 parlamentaris que marca la majoria absoluta de la Cambra autonòmica. La candidatura del líder popular va obtenir un total de 59 vots, que es desprenen dels 26 parlamentaris que va aconseguir el PP-A a les eleccions andaluses del 2 de desembre, més els 21 que va assolir el partit taronja i els dotze amb els quals s’ha estrenat Vox al Parlament andalús. Aquests partits van donar suport a Moreno en virtut dels acords que, per separat, van firmar amb el PP-A per garantir la investidura.

De la mateixa manera, el dirigent del PP-A va rebre un total de 50 vots en contra de la seua investidura com a cap de l’Executiu andalús, els que sumen els 33 parlamentaris del PSOE-A més els 17 d’Endavant Andalusia, la coalició electoral que aglutina Podem i IULV-CA.

Moreno prendrà demà possessió del càrrec i podria revelar dilluns que ve el seu govern

Així les coses, Moreno es converteix des d’ahir en el primer president de la història de l’autonomia andalusa que no pertany al PSOE-A i, d’ara endavant, capitanejarà un Executiu en el qual el PP-A cogovernarà amb Cs, amb onze conselleries repartides en sis per als populars i cinc per al partit taronja, entre les quals s’inclou una Vicepresidència que quedarà en mans del líder andalús d’aquesta formació, Juan Marín.

El nou president de la Junta d’Andalusia, va assegurar que “aquest govern naix amb la vocació de complir la legislatura”, indicant que les seues primeres mesures seran una auditoria integral de la Junta per saber quin és l’estat financer de l’administració i els organismes instrumentals, així com també iniciar els tràmits per a la bonificació al 99 per cent de l’Impost de Successions i Donacions.

Per la seua part, la secretària general del PSOE-A i ja expresidenta de la Junta, Susana Díaz, va traslladar a Moreno que ella estarà “sempre a disposició d’Andalusia” i en “defensa” d’aquesta terra, de manera que “quan alguna cosa sigui bona per a Andalusia, jo seré allà”, igual que també hi serà “quan vulguin atacar la nostra autonomia, els nostres drets i llibertats, quan els andalusos se sentin amenaçats en tot el que s’ha aconseguit”. Hores abans, va acusar Moreno de pactar amb “els hereus del franquisme”.

Per la seua banda, Marín va assegurar que a partir d’ara comença a la comunitat un canvi de polítiques que “d’una vegada per totes solucionin els greus problemes” dels andalusos i en el qual no hi haurà “ni un pas enrere” en drets. Moreno prendrà possessió del càrrec demà i dilluns donarà a conèixer el seu govern.

tracking