SEGRE

SUCCESSOS RESCAT

El rescat de Julen, una agonia

Descarten el túnel horitzontal i comencen a construir dos verticals per arribar al petit || No s’espera poder trobar-ho en menys de dos dies

Veïns de Totalán se solidaritzen amb la família del nen.

Veïns de Totalán se solidaritzen amb la família del nen.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Julen segueix sense aparèixer. Malgrat tot, els equips de rescat van seguir ahir amb els treballs d’excavació. De fet, a finals de la tarda d’ahir, el representant del Col·legi d’Enginyers de Camins de Màlaga, Ángel García, va anunciar que s’havia avançat quinze metres en la perforació. No obstant, un expert en mineria va proposar la construcció de dos túnels verticals d’uns cent metres i paral·lels al pou per connectar-los a l’horitzontal. L’expert miner va assegurar que aquests servirien per arribar fins on està Julen de forma més senzilla, però que la seua construcció suposaria uns tres o quatre dies. Els equips de perforació tenien planejat començar avui l’excavació. Els experts no van voler posar data a la troballa del nen, però van assegurar que tardaran, almenys, dos dies. Els lliscaments de terreny van complicar les tasques de rescat i la predicció de pluges no sembla encoratjar.

Ángel García va explicar que una vegada comenci la perforació, s’estudiarà la manera de compatibilitzar-la amb la possible continuïtat de la succió al pou on va caure Julen. Encara que es començarà amb un dels túnels verticals, es comptarà amb una segona perforadora per començar l’altre quan els tècnics ho determinin. Davant de la possibilitat que es registrin pluges de cara els pròxims dies, es construiran rases per a un possible drenatge de l’aigua caiguda.

L’home que va fer el pou assegura que tenia prou permisos i que algú va obrir el forat

D’altra banda, la Guàrdia Civil va prendre declaració al pouater que va fer el forat del pou, Antonio Sánchez, que va afirmar que ell havia perforat el terreny, però també havia tapat el forat i va assegurar que algú l’havia destapat. També va afirmar que la seua actuació va comptar amb els permisos necessaris de la Junta d’Andalusia. El Govern andalús ho va desmentir, com també l’ajuntament de Màlaga, que va afirmar que no tenien constància d’aquestes obres. A més d’aquest, també van declarar l’amo de la finca i oncle del nen, i altres familiars del petit Julen.

Julen, de dos anys i que pesa onze quilos, va caure al pou diumenge passat. Des d’aleshores, els equips de rescat treballen per trobar-lo. El forat al qual va caure compta amb uns 107 metres de profunditat.

tracking