SEGRE

TRANSPORT MOBILITZACIONS

Esclata una nova 'guerra del taxi'

Els taxistes de Barcelona es queixen que el Govern vol que els VTC es contractin amb quinze minuts || Almenys tres detinguts a les protestes d’ahir

Imatge de desenes de taxis concentrats a la Gran Via de Barcelona.

Imatge de desenes de taxis concentrats a la Gran Via de Barcelona.DAVID ZORRAKINO EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de taxis van col·lapsar des de primeres hores de la tarda d’ahir el tram central de la Gran Via de Barcelona, en la primera acció de la vaga indefinida iniciada després de conèixer els termes de la nova regulació de lloguer de cotxes de conductor, les VTC, promoguda per la Generalitat de Catalunya. La norma obligaria a contractar els serveis de plataformes com Uber o Cabify amb quinze minuts d’antelació, una cosa que els taxistes rebutgen perquè segons el seu parer això suposa competència deslleial, i exigeixen que el precontracte es faci amb una antelació mínima d’almenys sis hores. Els Mossos d’Esquadra van detenir tres persones per presumptes danys i desordres durant les protestes dels taxistes de Barcelona.

Tres taxistes van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra a l’atacar un vehicle VTC a puntades mentre en destrossaven les finestres, retrovisors i portes. El conductor va haver de rebre atenció a Via Laietana a causa d’un atac d’ansietat, segons el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

Ahir a la nit, els taxistes van decidir en assemblea mantenir el bloqueig de la Gran Via i continuar amb la vaga que van començar ahir. Les dos opcions que estudiava l’assemblea eren incorporar-se a un gabinet de crisi que els oferia la conselleria de Territori o continuar amb l’aturada que havien començat, i l’assemblea va apostar per seguir amb la protesta i rebutjar l’oferta de la Generalitat.

Aquesta vaga s’uneix a la dels taxistes madrilenys, que van decidir en referèndum convocar vaga o tancament patronal indefinit des de les 06.00 de dilluns vinent per exigir al Govern regional que entri a regular els VTC, els vehicles que donen servei a través de plataformes com Uber i Cabify.

Cabify, contrària a les mesures Cabify va rebutjar ahir la proposta de la Generalitat d’obligar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a precontractar els seus serveis amb una antelació mínima de quinze minuts, i va advertir que prendrà les “mesures necessàries” per garantir que els ciutadans no perdin aquesta alternativa de mobilitat. “La proposta del Govern posa en risc la llibertat d’elegir del ciutadà i la seguretat de Barcelona, i restringeix i discrimina el sector VTC a favor del taxi”, va indicar la plataforma.

tracking