SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Podem, a l'espera de la carta de renúncia d'Íñigo Errejón

Echenique afirma que ell dimitiria, “però fins al maig ha de viure d’alguna cosa” || Celaá no creu que la crisi afecti els Comptes

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique.

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Organització de Podem, Pablo

Echenique

Carmena afirma que la plataforma es va crear com a projecte conjunt amb altres formacions

, va assegurar ahir que ell dimitiria, “però que fins al maig ha de viure d’alguna cosa”, amb referència a l’anunci de dijous d’Íñigo Errejón sobre la seua adhesió a la candidatura de Manuela Carmena per a les eleccions autonòmiques de la Comunitat de Madrid, rebutjant la seua pròpia candidatura amb Podem per a les mateixes eleccions. El cisma a Podem ja és palpable, ja que la cúpula de Pablo Iglesias va defensar ahir que va ser Errejón el que es va situar fora de la formació morada amb la seua decisió i que, per tant, ha de dimitir per “coherència”, perquè no té sentit que mantingui l’escó que ha obtingut amb una força política a què ja no pertany. D’aquesta manera, la formació i els seus titulars es van pronunciar en contra d’Errejón, esperant la seua carta de renúncia.

La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, va carregar durament contra l’encara diputat i dirigent per “ordir un pla secret” amb l’alcaldessa de Madrid per crear un nou partit per a les autonòmiques, “a l’esquena” de la militància. La secretària general de Podem Barcelona, Laura Pérez, va lamentar aquesta crisi a la formació per la decisió d’Errejón, cosa que ha portat el secretari general, Pablo Iglesias, a anunciar que Podem competirà amb una altra llista, sense “alternativa”.

D’altra banda, Rita Maestre i Manuela Carmena van descartar que Errejón hagi de renunciar a la seua plaça al partit per haver-se unit a la plataforma que defensen les dos, Més Madrid. Maestre va afirmar, a més, que estava convençuda que al maig hi haurà una candidatura única. En aquest sentit, Carmena va afegir que la seua plataforma es va crear amb la intenció d’unir diverses formacions polítiques.

D’altra banda, la portaveu del Govern estatal va declinar opinar sobre la crisi al partit morat sobre la ruptura de Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, però el que sí que va fer va ser descartar que pugui perjudicar l’acord pressupostari que el president Pedro Sánchez va firmar amb Iglesias l’octubre passat.

tracking