SEGRE

PANORAMA

Agressions, destrosses i detinguts en la primera jornada de protesta

Un periodista va ser colpejat durant l’assemblea de taxistes

Alfonso Congostrina.

Alfonso Congostrina.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada de protestes del sector del taxi a Barcelona va deixar divendres i part de la matinada de divendres a dissabte set detinguts. Diversos taxistes van fer destrosses en vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

En una de les agressions, el conductor d’un d’aquests vehicles va haver de rebre atenció per una crisi d’ansietat, tot i que no va haver de ser hospitalitzat.

Els manifestants van colpejar el turisme VTC que conduïa per la Via Laietana de barcelona, que va acabar amb els vidres trencats, el retrovisor arrancat i diversos bonys. Set persones van ser detingudes per aquesta agressió. La patronal de les VTC, Unauto, va estimar ahir que uns cinquanta vehicles de lloguer amb conductor han patit danys durant les protestes. Ahir, un periodista d’El País va resultar ferit d’un cop al nas, que el va fer sagnar, i que li va clavar un dels assistents a l’assemblea de taxistes celebrada al matí a la Gran Via de Barcelona.

Segons va informar aquest mitjà, el periodista Alfonso L. Congostrina va ser colpejat al nas per un dels assistents a l’assemblea que intentava impedir que es gravés una discussió entre dos taxistes.

El portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez, va condemnar aquesta agressió i la va considerar “inacceptable”, després de ressaltar que “els periodistes són també treballadors”.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va condemnar també l’agressió el periodista d’El País, i va assegurar que “la llibertat d’expressió i de premsa són sagrades”.UGT de Catalunya va expressar la seua condemna als actes violents durant les protestes, així com també CCOO de Catalunya, que va demanar respecte envers els treballadors VTC malgrat donar suport al dret a manifestació.

tracking