SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

Cuixart sosté que la seua prioritat no és ser lliure, sinó resoldre el conflicte

Defensa que els presos són “el pas útil cap a la victòria” || Junqueras assenyala que la solució política per a Catalunya no pot ser unilateral i es reafirma en l’1-O

Acte d’Òmnium Cultural, ahir, a Montjuïc, dins del marc de la campanya ‘Judici a la democràcia’.

Acte d’Òmnium Cultural, ahir, a Montjuïc, dins del marc de la campanya ‘Judici a la democràcia’.ÒMNIUM CULTURAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A pocs dies del trasllat dels presos independentistes a Madrid per l’imminent començament del judici a la cúpula del procés per l’1-O, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, en presó provisional des de l’octubre del 2017, va participar ahir, a través d’una carta, en un acte de l’entitat que lidera celebrat a Montjuïc en el marc de la campanya Judici a la democràcia. “No ens fa por cap condemna, perquè la nostra prioritat no és sortir de la presó, sinó la resolució del conflicte”, va manifestar Cuixart. A la missiva, llegida pel vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, Cuixart també va afirmar que “els presos no som la representació de la derrota, som el pas útil cap a la victòria”. En la mateixa línia, el vicepresident cessat, Oriol Junqueras, entre reixes des del novembre del 2017, va assenyalar que si hem de pagar el preu més alt pel nostre compromís amb la justícia, la llibertat i l’1-O, ho assumim. Així mateix, va insistir que serà el Tribunal Europeu de Drets Humans el que acabarà resolent el procés contra la cúpula de l’1-O.

D’altra banda, Oriol Junqueras va apostar per una sortida “multilateral” al conflicte català.

“La solució política per a Catalunya no pot ser unilateral”, va afirmar. Per la seua banda, el conseller cessat d’Exteriors, Raül Romeva, també a la presó des del mes de març de l’any passat, va lamentar que “hagi guanyat” la idea que els independentistes estan dividits. No obstant, es va mostrar convençut que el procés és “irreversible” i va retraure a l’Estat que només amb la presó els hagi pogut “fer fora” de la política.

Acte d’Òmnium Cultural, ahir, a Montjuïc, dins del marc de la campanya ‘Judici a la democràcia’.

Acte d’Òmnium Cultural, ahir, a Montjuïc, dins del marc de la campanya ‘Judici a la democràcia’.ÒMNIUM CULTURAL

tracking