SEGRE

TRANSPORT MOBILITZACIONS

El Govern ofereix al taxi elevar el temps per sol·licitar un cotxe VTC a més de 15 minuts

Principi d’acord amb els vaguistes en la segona jornada de protestes a Barcelona || L’ampliació de l’horari es portaria a terme en funció del trajecte i altres factors com la contaminació i la població

Conductors de VTC es van concentrar a la Diagonal en protesta per la reunió entre Govern i taxistes.

Conductors de VTC es van concentrar a la Diagonal en protesta per la reunió entre Govern i taxistes.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes i els representants de la Generalitat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van arribar ahir a la nit a un principi d’acord per regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Segons va explicar el portaveu del sindicat Elite Taxi, Tito Álvarez, la Generalitat es va comprometre “a treballar jurídicament” per portar dimarts que ve a la reunió del Govern l’opció d’elevar els quinze minuts de temps mínim de reserva d’un vehicle VTC aprovada per l’Exutiu.

“No sabem números, però no hi haurà el mateix temps a Tortosa que a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) depenent de la mobilitat”, va detallar Álvarez. Segons el principi d’acord, aquest temps es regularà en funció de factors com la contaminació o condicions de cada població. “Podem continuar tensant la corda o acceptar això que ens ofereixen”, va afegir.

Els conductors de VTC van protestar ahir a Barcelona per la reunió entre Govern i taxistes

El conseller de territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, havia assegurat hores abans a Térmens que la proposta d’obligar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a precontractar els serveis amb quinze minuts d’antelació és “suficient com per diferenciar el servei del taxi”. En aquest sentit, va explicar que la precontractació ha de ser “proporcional en termes de mercat i competència”, i que no es poden fixar límits que impedeixin el servei perquè significaria atemptar contra la competència i els tribunals poden anul·lar la mesura.

Tanmateix, els taxistes de Barcelona van decidir al migdia mantenir la vaga indefinida que van iniciar divendres malgrat accedir a reunir-se ahir a la tarda amb representants de la conselleria per solucionar aquesta nova crisi.

En una assemblea celebrada al matí, els vaguistes reunits van aprovar en votació a mà alçada oferir carreres gratuïtes per a “serveis socials” cap a hospitals i per a persones amb mobilitat reduïda, i van acordar permetre el pas de la Cursa de Sant Antoni d’avui diumenge per un dels carrils bus-taxi de la Gran Via, que es mantenien ahir oberts al trànsit però seguien tallats els carrils centrals.

Per la seua part, almenys uns tres-cents vehicles de lloguer amb conductor (VTC) es van concentrar ahir a la tarda en dos carrils de l’avinguda Diagonal de Barcelona –sense arribar a tallar el trànsit– a l’altura de la plaça Francesc Macià en sentit sud per protestar per la reunió entre la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i representants del sector del taxi.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar aquest divendres passat que la Generalitat “ha provocat un conflicte amb el sector del taxi amb una proposta de regulació dels VTC irresponsable”.

Va manifestar la seua preocupació per les amenaces que està rebent per Facebook i que va atribuir a conductors de VTC, ja que tem que li puguin fer alguna cosa a la seua casa, que, segons va assegurar, han amenaçat de cremar-la. Quant als atacs de taxistes a vehicles VTC, Castillo va recalcar que “cap delicte no té justificació”, però va instar a “posar-se a la pell de les persones”.

Cabify condemna “els actes de violència dels més radicals”Cabify va expressar ahir la seua condemna als “actes de violència dels sectors més radicals del taxi” a Barcelona i va destacar que des que es va saber la intenció de la Generalitat de restringir l’activitat dels VTC, s’estan veient afectats els conductors, usuaris i ciutadans barcelonins. El portaveu de l’associació del sector del taxi Plataforma Caracol, Nacho Castillo, va denunciar una “guerra bidireccional” entre taxistes i conductors dels vehicles VTC, alhora que va demanar que no es criminalitzi al sector del taxi.

tracking