SEGRE

LABORAL

Els taxistes de Barcelona inicien el seu tercer dia de vaga

Els concentrats han dormit als seus vehicles

Els taxistes de Barcelona inicien el seu tercer dia de vaga

Els taxistes de Barcelona inicien el seu tercer dia de vagaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de taxistes de Barcelona han iniciat aquest diumenge la seua tercera jornada de vaga indefinida concentrats en la Gran Via després que ahir a la nit rebutgessin en assemblea l’última oferta de la Generalitat, mentre els conductors de VTC van abandonar l’avinguda Diagonal.

Els concentrats han dormit als seus vehicles i fa unes hores han aclarit tres carrils centrals per permetre el pas de la 41 edició de la cursa Sant Antoni-Moritz, tal com van acordar amb l’Ajuntament.

La concentració de taxistes, que comprèn la Gran Via entre els carrers Entença i Bailén (a prop de les places Espanya i Tetuan), deixa lliure els laterals d’aquesta avinguda i, habitualment, també deixen obert un carril central.

El portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez, ha explicat a Efe que, ara per ara, no tenen prevista cap nova reunió amb la Generalitat, però que estan disposats a tornar a reunir-se amb l’administració per continuar negociant.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat avui, en declaracions a Rac1, que està "decebut" després que l’assemblea de taxistes rebutgés ahir a la nit l’oferta del Govern d’establir una forquilla de temps de precontractació dels vehicles VTC, que superaria els 15 minuts i que fixarien els municipis segons criteris territorials, ambientals i de durada del servei.

Ha explicat que va parlar, personalment, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per validar la proposta però ha considerat que el col·lectiu de taxistes ha actuat de forma "intransigent".

Calvet ha subratllat que la seua proposta atorga més "seguretat jurídica" als ajuntaments, i especialment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per poder incrementar el temps de precontractació dels VTC.

En aquest sentit, el conseller ha estat especialment crític amb l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, que ha desafiat a "mullar"-se i dir quina és la seua proposta de temps de precontractació.

"Colau -ha afirmat- ha de deixar d’ocultar-se darrere de la Generalitat, continuar criticant i donar lliçons és molt fàcil, que digui quantes hores vol de precontractació, si vol dotze hores que ho digui".

El conseller ha assegurat que continuaran treballant i negociant però la seua última proposta només es tramitarà si els taxistes abandonen la vaga.

Mentre es mantingui el conflicte, la Generalitat reforçarà el transport públic per "garantir el moviment dels ciutadans" i, especialment, a l’aeroport i serveis com els hospitals.

Dilluns vinent, el conseller es reunirà amb representants dels VTC i ha afirmat que el seu objectiu que és els vehicles de lloguer amb conductor puguin "conviure" amb el taxi, són serveis que "s’han de regular, però s’han de complementar".

tracking