SEGRE

POLÍTICA

Sánchez situa al PSOE en la moderació davant una dreta "decadent"

Reclama el suport als pressupostos

Sánchez situa al PSOE en la moderació davant una dreta

Sánchez situa al PSOE en la moderació davant una dreta "decadent"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Govern, Pedro Sánchez, ha situat el PSOE en la "moderació i el sentit comú" davant una dreta "decadent i sumida en el desconcert de la seua corrupció i la seua radicalització", i ha advertit que ser patriota no és només dir "Viva Espanya".

"Ara que escoltem a molts parlar de patriotisme i dir 'Viva Espanya' nosaltres diem que ser patriota és treballar tots els dies perquè a Espanya es visqui millor", ha dit en un acte celebrat a la pedania murciana de Puente Tocinos per presentar el candidat socialista a l’alcaldia de Múrcia, José Antonio Serrano.

"Viva Espanya, esclar, però no que visqui enfrontada com volen les tres dretes, sinó que visqui unida a la igualtat entre espanyols i a la diversitat territorial del nostre país", ha insistit el president del Govern, aclamat per socialistes murcians reunits sota un envelat i que no han parat d’aplaudir la seua intervenció.

Tal com va fer ahir en un altre acte polític del PSOE a Las Palmas de Gran Canària, el líder socialista ha apuntat que la dreta que sempre "arribava tard" a les reformes socials ara ni si més no vol arribar, i ha afegit que mentrestant "alguns es volen renovar fent passos cap enrere", els socialistes miren al futur i creuen que el futur d’Espanya "serà molt millor que el seu passat".

També ha tornat a situar els seus a mobilitzar-se davant les "dretes retrògrades" de cara a les pròximes eleccions locals, autonòmiques i europees. "No podem quedar-nos aturats, no podem quedar-nos asseguts, hem de ser conscients que ens estem jugant molt al maig", els ha remarcat.

No ha faltat el compromís feminista en el seu discurs, en el que ha dit que "els qui expulsin al segle XXI a la dona de la política, serà expulsats per la dona de la política", a més d’alertar que la "banalització" de la violència contra la dona demostra la fragilitat de les conquestes socials.

Tampoc no ha oblidat referir-se a l’aigua, clau en una regió com Múrcia, en subratllar que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat que tramita el Congrés preveu inversions per garantir el subministrament a totes les regions d’Espanya "i en particular a Múrcia".

Uns pressupostos per als quals continua demanant suport parlamentari baix l’argument de què "els qui votin no hauran" d’explicar als ciutadans que estaran rebutjant la "reconstrucció de l’estat del benestar" que promouen les seues mesures després de set anys d’"injustícia social" amb els governs del PP.

Perquè el president defensa que el Govern del PSOE ha fet en set mesos més per la justícia social que la dreta en set anys de Govern "en posició horitzontal", una cosa que ha provat ell posar en relleu en el míting repassant èxits del seu Executiu, com a lluita contra la violència de gènere o la pujada del SMI.

Ha posat èmfasi en diversos àmbits d’actuació com el mercat de treball, l’augment de les beques, les mesures perquè les grans corporacions paguin més impostos, el suport als autònoms, el foment de l’ocupació juvenil o la lluita contra l’explotació laboral.

A més del candidat del PSOE a l’alcaldia de Múrcia, en el míting han participat la presidenta del partit a la Regió, Teresa Rosique i el secretari general del PSOE de Múrcia i delegat del Govern, Diego Conesa, del qual Sánchez no dubte que serà un "extraordinari" president de Múrcia després dels comicis de maig.

Sánchez situa al PSOE en la moderació davant una dreta

Sánchez situa al PSOE en la moderació davant una dreta "decadent"EFE

Sánchez situa al PSOE en la moderació davant una dreta

Sánchez situa al PSOE en la moderació davant una dreta "decadent"EFE

tracking