SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

A contrarellotge a Totalán per treure Julen set dies després

El túnel vertical per accedir fins al petit està gairebé a punt || Més de 300 persones treballen en l’operatiu de salvament

Maquinària treballant en el rescat de Julen, al terme malagueny de Totalán, ahir.

Maquinària treballant en el rescat de Julen, al terme malagueny de Totalán, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setmana ja ha passat ja des que el petit Julen, de dos anys i mig, va caure dins d’un pou estret de més de cent metres de profunditat, que havia estat excavat recentment al terme municipal de Totalán, a la província de Màlaga. Des d’aleshores, més de tres-centes persones han estat treballant sense parar en l’operatiu de salvament que, al llarg d’aquests últims set dies, s’ha enfrontat a nombrosos problemes per la composició del terreny i les característiques del pou que es va engolir Julen.

Tanmateix, sembla que s’atansa el moment de trobar Julen. Durant el dia d’ahir, la perforadora va aconseguir cavar 45 dels 60 metres que es preveu que tingui el túnel vertical que ha de permetre als equips de rescat arribar fins al lloc en el qual es creu que hi ha el nen. Una vegada s’arribi als seixanta metres i s’encamisi la galeria, serà el torn dels membres de la Brigada de Salvament Miner d’Hunosa, d’Astúries, que hauran d’avançar amb mitjans manuals per obrir una galeria horitzontal d’uns quatre metres per connectar amb la cota del pou on seria Julen. A més, mentre la perforadora segueix el seu treball, es realitzen tasques de formigonat al costat de la zona de treball per evitar despreniments.

Quan estigui acabat el túnel vertical, n’hauran de cavar un altre de 4 metres que connecti amb el pou

Per la seua part, el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, va posar en relleu la “perícia” dels equips de rescat, que estan fent “tot allò humanament possible” per treure Julen del pou. D’altra banda, preguntat per l’estat anímic dels pares de Julen, Moreno va explicar que qualsevol pare “pot entendre l’enorme dolor i sofriment que tenen els progenitors de Julen, que estan, evidentment, destrossats.” No obstant, “mai no s’entén fins que et passa un drama d’aquestes circumstàncies”, va afirmar Moreno.

De fet, segons els experts, les tasques que es porten a terme per rescatar el petit Julen, en condicions normals, tardarien mesos.

tracking