SEGRE

CONFLICTE MOBILITAT

Els taxistes aguanten el pols al Govern i amenacen de col·lapsar avui tot Barcelona

La vaga continuarà almenys fins demà, i els taxis de Madrid també s’hi sumen || La Generalitat estudia reforçar el transport públic a Barcelona i exigeix a Colau que es “mulli” amb els VTC

Taxistes en vaga continuen bloquejant el centre de Barcelona, en una imatge d’ahir.

Taxistes en vaga continuen bloquejant el centre de Barcelona, en una imatge d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes de Barcelona van decidir dissabte a la nit continuar amb la vaga indefinida iniciada divendres per mostrar el seu rebuig de la proposta de la Generalitat de Catalunya, que estableix que els usuaris de VTC hauran de sol·licitar els seus serveis amb un mínim de 15 minuts d’antelació. En assemblea, els treballadors del sector van rebutjar l’alternativa que els va traslladar el Govern en la reunió celebrada dissabte a la tarda per incrementar una forquilla de temps addicional de contractació dels VTC. No obstant, aquesta segona proposta continua estant lluny de les 24 hores d’antelació amb què els taxistes exigeixen que hagin de ser contractats els serveis de VTC. En paral·lel, els taxistes de Madrid van acordar ahir secundar els barcelonins i iniciar una vaga indefinida. També els del Pirineu estan en vaga des d’ahir, i els de Lleida, no descarten sumar-s’hi en els propers dies (més informació en el desglossament). A més, els de Barcelona van acordar ahir a la nit portar a terme “accions simultànies” a la capital catalana que podrien col·lapsar el trànsit.

Malgrat la falta d’entesa entre la Generalitat de Catalunya i el sector del taxi, Alberto Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, va explicar ahir que continuen oberts a negociar amb el Govern i a arribar a un acord “al més aviat possible”. Álvarez també va demanar disculpes als ciutadans pels “danys col·laterals tan grans” que estan suportant i va advertir que avui poden generar-se situacions que “s’escapin del seu control”. De fet, davant de les “greus afectacions a la mobilitat” que està provocant a Barcelona el tall de la Gran Via per part dels taxistes en vaga, el conseller de Territori, Damià Calvet, va avançar ahir que el Govern de la Generalitat treballa per reforçar el transport públic a la capital catalana. “L’objectiu és que els ciutadans puguin fer vida normal.”

tracking