SEGRE

CONFLICTE MOBILITAT

Els taxistes amenacen ara de bloquejar la frontera francesa amb els Armilles Grogues

Tres mossos i un guàrdia civil ferits durant diversos enfrontaments a Barcelona || La Generalitat alerta que les “allunyades” postures de VTC i el sector retardaran la regulació del transport

Taxistes en vaga continuen bloquejant el centre de Barcelona, en una imatge d’ahir.

Taxistes en vaga continuen bloquejant el centre de Barcelona, en una imatge d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes de Barcelona van continuar ahir amb la vaga indefinida que van iniciar divendres arran de la decisió del Govern sobre la precontractació d’Uber i Cabify, que fixava una antelació molt allunyada de les pretensions dels taxistes.

Com a mesura de pressió, es plantegen ara bloquejar la frontera amb França en col·laboració amb els Armilles Grogues, segons va explicar el portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez Tito, durant l’assemblea d’aquest dilluns a la tarda a la plaça Catalunya.

Després d’un matí de mobilitzacions en què els taxistes van protestar davant de la conselleria d’Economia i el parc de la Ciutadella i van tallar la Ronda Litoral i els accessos al Port, els conductors es van traslladar a la plaça Sant Jaume, hores abans que comencés la reunió a porta tancada entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers Damià Calvet i Miquel Buch.

Els taxistes van intentar entrar al parc de la Ciutadella per dirigir-se al Parlament de Catalunya, però els Mossos els van barrar el pas. Tres agents de la policia catalana van resultar ferits de diversa consideració durant els enfrontaments.

També va resultar ferit un guàrdia civil al provar d’impedir que els taxistes accedissin al Port de Barcelona.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va alertar que el decret llei en el qual el Govern treballa per regular l’activitat dels VTC es retardarà davant de les “allunyades” posicions que mantenen els dos sectors implicats. Reforçar el transport públic durant la vaga pot costar un milió d’euros diaris, mentre que diferents patronals, de les del comerç a les d’hostaleria, demanen el final del conflicte.

D’altra banda, les associacions de taxistes de Madrid també van sortir ahir al carrer per reclamar que la regulació regional sobre els VTC obligui a contractar els seus serveis amb un temps mínim de sis hores i un màxim de 24 hores.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va ser increpat i insultat per un grup de taxistes a la seua arribada a l’estació de tren d’Atocha, a Madrid.

tracking