SEGRE

CATALUNYA

ERC "respecta" que Puigdemont vegi en el Constitucional la millor via de defensar els seus drets

L’expresident català ha presentat un recurs d’empara davant del Constitucional per denunciar que la Taula del Parlament

Puigdemont tempteja Talegón per afegir-se a una candidatura per a les europees

Puigdemont tempteja Talegón per afegir-se a una candidatura per a les europeesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat avui que el seu partit "respecta" que l’expresident català Carles Puigdemont consideri que portar al Tribunal Constitucional un acord de la Mesa del Parlament "és la millor opció per defensar els seus drets".

L’anunci que l’expresident català ha presentat un recurs d’empara davant del Constitucional per denunciar que la Mesa del Parlament, presidida per Roger Torrent (ERC), va vulnerar els seus drets quan va prendre la decisió de retirar-li el vot delegat, ha obert una nova crisi entre els dos socis de govern a Catalunya, ja que ERC i Torrent asseguren que desconeixien aquesta decisió, una versió que contradiu la de JxCat.

En roda de premsa a la Cambra catalana per sortir al pas d’aquesta polèmica, Vilalta ha afirmat que "si Puigdemont ha considerat que recórrer davant del TC un acord de la Mesa del Parlament és la millor opció per defensar els seus drets, ERC respecta totalment la decisió".

Una afirmació que la portaveu republicana ha repetit insistentment davant de les reiterades preguntes dels periodistes sobre si aquesta polèmica suposa una nova crisi en les relacions entre ERC i JxCat, socis de govern en la Generalitat.

Vilalta ha recalcat que ERC "no ha tingut constància" d’aquest recurs "fins que s’ha presentat", negant així que el seu grup fos informat per JxCat.

A més, ha remarcat que, segons el parer d’ERC, el que "sí que era imprescindible" amb vista a anar en el futur a instàncies internacionals era recórrer la suspensió dels diputats pel Tribunal Suprem, com van fer totes les defenses, i no aquesta via triada per Puigdemont.

"Seguirem defensant el que hem fet fins ara: defensar els vots i drets de tots els diputats i la majoria independentista en el Parlament", ha asseverat.

tracking