SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Íñigo Errejón deixa el seu escó al Congrés però no se'n va de Podem

La formació no sap encara com ni quan elegirà el seu candidat || Malestar a Podem al deixar via lliure a Colau per fer la llista municipal de Barcelona

Íñigo Errejón va anunciar en roda de premsa que deixa l’escó com a diputat al Congrés.

Íñigo Errejón va anunciar en roda de premsa que deixa l’escó com a diputat al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cofundador de Podem Íñigo Errejón va anunciar ahir que deixa el seu escó al Congrés després de la crisi que ha generat en la formació morada la seua decisió de presentar-se a les eleccions autonòmiques de Madrid com a candidat de la plataforma Més Madrid de l’alcaldessa de la capital, Manuela Carmena. Això sí, va deixar clar que no se’n va de Podem. “No podria deixar Podem ni encara que volgués. L’he fundat i el porto tatuat a la pell, i continuo sent militant de Podem”, va explicar en roda de premsa que va convocar ell mateix. Va argumentar que “de vegades el que és correcte i el que és còmode no coincideixen” i que, després de rebre “diverses peticions” públiques perquè entregués la seua acta, va pensar que prendre aquesta decisió era el millor per “deixar enrere la fase de les disputes dels partits i centrar-se en allò que és important”, com és, segons el seu parer, guanyar la Comunitat de Madrid. Va explicar a més que ell no va arribar al Congrés “a estar en política” sinó “a fer política”, i que això implica “prendre decisions”. “Cal rebaixar el nivell de drama. He sentit dirigents de molt de pes del meu partit fer afirmacions gruixudes en mitjans de comunicació sobre que he d’entregar la meua acta, i així ho faig”, va sentenciar. La direcció de Podem no va avançar detalls de com recompondrà la llista per Madrid després de la decisió d’Errejón. Mentrestant, la decisió de la direcció estatal de Podem de deixar les mans lliures a Ada Colau per elaborar la llista a les municipals ha causat un profund malestar a part de la direcció catalana i l’agrupació local de Barcelona. Colau i el partit morat han acordat que Podem no farà primàries pròpies per elegir els candidats que concorreran en la candidatura conjunta, sinó que entraran en el procés intern que ha posat en marxa BComú, una decisió que xoca amb la intenció inicial de la direcció de Podem Catalunya, que lidera Noelia Bail.

Gaspar Llamazares també cedeix i no serà candidat a Astúries

El portaveu parlamentari d’IU al parlament asturià, Gaspar Llamazares, va anunciar ahir la renúncia a l’escó així com que no es presentarà a les primàries per elegir el candidat de la coalició a les eleccions autonòmiques. En una carta enviada al líder d’IU d’Astúries, Ramón Argüelles, Llamazares anuncia a més que no acudiria a la reunió que ahir tenia convocada la Comissió Col·legiada en la qual havia estat citat a donar explicacions de les seues relacions amb la plataforma Actúa després de l’expedient obert en contra seu per la direcció federal. Segons el seu parer, l’esmentada reunió podria entendre’s com la continuació a Astúries de l’expedient libel incoat per l’executiva d’Alberto Garzón malgrat que la majoria de la coalició al Principat li havia transmès que l’objectiu era donar una resposta alternativa “al procés d’intencions” obert des de Madrid.

tracking