SEGRE

SOCIETAT

Els miners inicien el rescat del nen Julen

S’ha començat a desplegar el dispositiu de rescat format per vuit membres de la Brigada de Salvament Miner arribats des d’Astúries

Imatge dels equips de rescat a la boca del túnel excavat per rescatar Julen.

Imatge dels equips de rescat a la boca del túnel excavat per rescatar Julen.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Brigada de Salvament Miner desplaçada des d’Astúries ha començat les tasques per entrar al túnel des del qual rescatar Julen, el nen de 2 anys que va caure a un pou estret i profund el passat 13 de gener a Totalán (Màlaga).

Acabats els treballs de condicionament de la plataforma per accedir al túnel vertical de 60 metres de profunditat perforat, s’ha començat a desplegar el dispositiu de rescat format per vuit membres de la Brigada de Salvament Miner arribats des d’Astúries.

Al costat d’ells hi ha deu guàrdies civils -vuit especialistes de muntanya i dos d’activitats subaquàtiques- i vuit bombers del Consorci Provincial.

El termini inicialment previst per a la feina dels miners es va fixar en unes 24 hores i consisteix a excavar de forma manual una galeria de quatre metres de longitud que connecti el túnel amb el pou a l’altura on es creu que està el menor.

Els miners baixaran a l’interior d’una càpsula fabricada expressament per a aquesta operació en grups de dos i es rellevaran cada 30 o 35 minuts.

En el cas que topin amb pedra d’especial duresa podrien intervenir els especialistes en microvoladures per esquerdar la roca.

Els bombers els donaran suport logístic relacionat amb la ventilació i la seguretat de l’operació.

tracking