SEGRE

TRIBUNALS PAÍS BASC

Fiscalia veu terrorisme als successos d'Altsasu i demana apujar les penes

Assegura que va ser un “atemptat contra la Guàrdia Civil i contra dos dones” || Nous testimonis exculpen davant del jutge dos dels condemnats per l’agressió

Vista general de la sessió d’ahir de la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional.

Vista general de la sessió d’ahir de la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal va demanar ahir que l’Audiència Nacional elevi les penes a què van ser condemnats vuit acusats per agredir la matinada del 15 d’octubre del 2016 dos guàrdies civils i les seues parelles en un bar d’Altsasu a l’estimar que va ser un acte terrorista i va rebutjar la “teoria del muntatge”.

La Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional va celebrar ahir la vista dels recursos contra la resolució d’aquest tribunal presentats per la Fiscalia i les defenses dels condemnats, que van reclamar la seua absolució a l’estimar que no s’ha comprovat la versió de les acusacions.

L’Audiència Nacional va condemnar al juny a 13 anys de presó Ohian Arnanz; a 12 Adur Ramírez i Jokin Unamuno; a 10 Iñaki Abad; a nou Julen Goicoetxea, Jon Ander Cob i Aratx Urrizola; i a dos anys Ainara Urquijo –aquesta última és l’única que es troba en llibertat–, pels delictes d’atemptat, lesions i desordres públics.

El fiscal José Perals estima que han de ser condemnats a penes d’entre 12 i 62 anys de presó per amenaces i lesions terroristes o alternativament a entre 6 i 17 anys per terrorisme i desordres públics.

Va assegurar que “estem davant d’un atemptat contra agents d’aquest cos i contra dos dones”. “Les agressions d’Altsasu van ser xenofòbia, racisme i feixisme en estat pur”, va manifestar.

L’Advocacia de l’Estat es va adherir al fiscal i també van mantenir les seues acusacions el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme i l’Associació Unificada de Guàrdies Civils. Per la seua part, els advocats defensors van presentar sis testimonis que van desvincular dels fets dos dels joves.

En concret, un dels defensors va manifestar que sobretot el testimoni d’una jove que va ser amiga de la dona del tinent agredit “posa de manifest la falta de credibilitat general de tots els denunciants”.

tracking