SEGRE

POLÍTICA CATALANA

El Govern suspèn, segons el CEO, i l'ANC censura que és “autonomista”

L’organització que lidera Paluzie acusa Torra d’incomplir les seues promeses || Puigdemont demana “comprensió i lleialtat” amb el president i el seu Executiu

Quim Torra va visitar ahir a Reus un centre de persones amb discapacitat.

Quim Torra va visitar ahir a Reus un centre de persones amb discapacitat.TWITTER GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 62,1 per cent dels catalans aprova la gestió que fa el Govern de la Generalitat des que va prendre possessió el 2 de juny del 2018 però el valoren amb una nota mitjana de 4,66, segons mostra una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya. L’enquesta es va elaborar entre el dia 22 de novembre i el 20 de desembre, en un context de mobilitzacions socials contra el Govern i a les portes del Consell de Ministres celebrat a Barcelona, i té un marge d’error d’una mica més de tres punts.

Aquesta nota mitjana que obté l’actual Govern és inferior a les dos últimes enquestes en què es va preguntar sobre la valoració de la gestió de l’Executiu: el desembre de l’any 2016 –el president era Carles Puigdemont– la nota va ser de 5,50, i l’octubre de l’any 2011 –el president era Artur Mas– va ser de 4,96.

La valoració del Govern és de 4,66 punts, per sota de la de Carles Puigdemont i Artur Mas

L’enquesta va coincidir ahir amb la publicació per part de l’ANC d’un vídeo a les seues xarxes socials en què critica el Govern de Quim Torra, que acusa de ser “autonomista” i d’haver incomplert totes les promeses que va fer en el seu dia per avançar cap a la independència de Catalunya. Per a l’entitat que lidera Elisenda Paluzie, els incompliments són: no haver investit Carles Puigdemont; no haver restituït el Govern que va ser cessat amb el 155; no haver aprovat 16 lleis suspeses pel Constitucional la legislatura passada; no haver recuperat el ple funcionament de la hisenda catalana i no haver creat una assemblea de càrrecs electes.

A més, es demana si el Govern complirà i “farà caure” el Govern central si no reconeix el dret d’autodeterminació i no acceptarà les sentències del judici de l’1-O en el cas que siguin condemnatòries.

Carles Puigdemont va demanar “comprensió i lleialtat” per a Quim Torra i la resta del Govern davant de les crítiques de l’ANC. Des de Waterloo, va argumentar que el president i el seu Gabinet tenen “un dels rols més difícils” del sobiranisme.

Així ho van explicar fonts de la Generalitat i del Govern central a l’acabament de la trobada, celebrada ahir a porta tancada a Barcelona, en un “clima constructiu”.

Les dos parts s’han citat a “continuar treballant en les properes setmanes” en aquest àmbit i en el de la Comisió Bilateral Estat-Generalitat.

Precisament la composició d’aquesta nova taula de partits és un dels esculls de la negociació entre els dos executius.

Quim Torra va visitar ahir a Reus un centre de persones amb discapacitat.

Quim Torra va visitar ahir a Reus un centre de persones amb discapacitat.TWITTER GOVERN

tracking