SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Els comuns deixen la negociació sobre els Pressupostos del Govern

Al veure “molt difícil” assolir uns mínims acords || Economia lamenta que “subordinin els pressupostos de Catalunya” als que tramita Pedro Sánchez

Comú de Lleida, Catalunya en Comú i Podem aniran junts a les municipals

Comú de Lleida, Catalunya en Comú i Podem aniran junts a les municipals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns (CatECP) van suspendre ahir les negociacions que mantenien amb el Govern espanyol per avalar els pressupostos de la Generalitat per al 2019, després d’unes reunions en què l’Executiu no “els ha donat xifres globals”.

Fonts de Catalunya En Comú Podem van assegurar que durant les sis reunions sectorials que han mantingut des del passat dia 9 de gener amb el Govern, l’Executiu “no s’ha mogut en cap aspecte” i tampoc no els ha plantejat “una proposta global” per als comptes.

En aquest sentit, van indicar que “no té sentit continuar si des del Govern no es mouen”. No obstant, les mateixes fonts van admetre que podrien tornar a obrir les converses si veuen algun gest de l’executiu en la línia de les seues propostes, que impliquen més recaptació i “revertir les retallades”.

L’eurodiputat Ernest Urtasun, candidat de Catalunya En Comú Podem a les eleccions europees, ja va advertir dissabte que les posicions entre la seua formació i el Govern català sobre els pressupostos per al 2019 estaven “molt allunyades” i no hi havia “avenços significatius”.

Per la seua part, el Govern va lamentar que els comuns deixin les negociacions dels comptes per al 2019 i que la formació “subordini els pressupostos de Catalunya als pressupostos generals de l’Estat”.

Fonts del departament d’Economia van indicar que ells no s’aixecaran de la taula de negociació i van defensar que a tota hora han traslladat als comuns tota la informació “que els han demanat”.

Amb tot, van advertir que les propostes “han de ser de possible aplicació” i que els “càlculs fiscals que es realitzen en una negociació han de ser correctes i també realitzables”. En aquest sentit, van apuntar que hi ha propostes de CatECP que “no són assumibles al nivell que demanen”.

Van lamentar que els comuns deixin les converses i van assegurar que “en cap de les reunions” han rebut una “contraproposta” als plantejaments inicials de la formació.

En aquest sentit, van indicar que les seues 10 prioritats “estan descrites i dotades en el pressupost” però no són assumibles als nivells exigits per Catalunya En Comú Podem.

tracking