SEGRE

CATALUNYA

La Crida veuria un error que el PDeCAT negués la doble militància als seus

Ha recordat que el mateix expresident de la Generalitat Carles Puigdemont és militant del PDeCAT

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, davant dels diputats socialistes, ahir, al Congrés.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, davant dels diputats socialistes, ahir, al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dirigent de la Crida Nacional per la República i diputada de JxCat en el Parlament Gemma Geis ha dit aquest dilluns que "seria un error" que el PDeCAT negués la doble militància als seus associats i els impedís de formar part també del nou moviment impulsat per Carles Puigdemont i Jordi Sànchez.

En declaracions a Ràdio 4, Geis ha recalcat, en relació amb el PDeCAT, que la Crida "no ve a substituir ningú" perquè "els partits polítics són necessaris en qualsevol societat democràtica".

Per formar part de la Crida, que aquest dissabte va celebrar a Barcelona el seu congrés constituent, "ningú no ha de renunciar a la seua trajectòria política", ha destacat.

Per això, segons Geis, "seria un error" que el PDeCAT sí que obligués els seus associats a "haver d’escollir" entre una militància o una altra.

En aquest sentit, ha recordat que el mateix expresident de la Generalitat Carles Puigdemont és militant del PDeCAT i "ningú no li ha demanat que renunciï" a això per impulsar la Crida, que d’entrada funcionarà com a associació, però que també està registrada com a partit, per activar-se en el moment en què ho cregui oportú.

També s’ha referit a les declaracions d’aquest diumenge de l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, que davant les crides de la Crida a presentar una llista unitària de la sobirania va afirmar que són "l’evidència d’un problema d’unitat no resolta en el camp del centre dreta català", que els porta "a mirar a veure si algú els fa la feina i els salva".

Geis ha assenyalat que "voler reduir" la "transversalitat" que representa la Crida, amb gent que prové no només de l’espai de l’antiga CDC, sinó també del PSC, ICV i ERC, "no és una bona manera de continuar avançant entre tots" cap a la unitat.

tracking