SEGRE

TRANSPORT CONFLICTE

Els VTC amenacen de tramitar ja un miler d'acomiadaments a Catalunya

Demanen al Govern que no aprovi la nova regulació perquè suposarà la seua “inviabilitat econòmica” || Els taxistes de Madrid continuen la vaga indefinida

Protesta de treballadors de VTC de Barcelona davant de la conselleria de Territori.

Protesta de treballadors de VTC de Barcelona davant de la conselleria de Territori.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres companyies de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) van avançar ahir la intenció d’iniciar els tràmits d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a un miler de treballadors del sector a Barcelona davant de la nova regulació que es preveu que s’aprovi avui en Consell Executiu per al sector. Representants del sector dels VTC es van reunir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, després que centenars de treballadors del sector estiguessin des del matí concentrats al davant de la conselleria. Segons les empreses de VTC, l’aprovació del decret llei de la Generalitat per regular el sector de les VTC “suposarà la reducció de més d’un 90 per cent de la demanda dels seus serveis, cosa que generarà de manera sobrevinguda la inviabilitat econòmica d’aquestes companyies”. A Madrid, la policia va desallotjar el madrileny Paseo de la Castellana, on 2.000 taxistes havien ocupat la via, en la que representava la setena jornada de protesta perquè es regulin les VTC. En aquesta operació es van viure moments de tensió i forcejaments amb el col·lectiu.

El representant d’Élite Taxi Barcelona Alberto Álvarez, àlies Tito, va assegurar que el sector del taxi està “al·lucinant” que un ministre d’Interior com Fernando Grande-Marlaska, d’esquerres i gai, hagi manat “reprimir” la protesta de taxistes a Madrid.

Per la seua banda, el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, va insistir que no aplicarà el model assolit a Catalunya per regularitzar els vehicles de lloguer amb conductor. “Aquest acord no és possible perquè a Madrid hi ha llibertat de mercat”, va indicar.

La patronal dels VTC va xifrar en 150 els cotxes atacats al llarg de l’última setmana de conflicte del sector del taxi, durant la qual a més diversos conductors van resultar agredits. Els atacs més freqüents a cotxes VTC han estat pedrades, passant per globus amb àcid, rodes rebentades fins a un cas recent d’un cotxe d’aquest tipus que va ser “rebentat” amb trets de perdigons.

Per la seua banda, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha demanat comparèixer a la Comissió de Foment del Congrés per tal d’abordar aquest conflicte obert.

Protesta de treballadors de VTC de Barcelona davant de la conselleria de Territori.

Protesta de treballadors de VTC de Barcelona davant de la conselleria de Territori.EFE

tracking