SEGRE

NEGOCIACIÓ PRESSUPOSTOS

JxCat i ERC xoquen un altre cop pel 'no' dels comuns als pressupostos

Batet demana “responsabilitat” als republicans i Vilalta titlla d’“esperpèntiques” les declaracions || Albiach exigeix un projecte pressupostari creïble per negociar

El portaveu de JxCat, Albert Batet, va demanar ahir “responsabilitat” a ERC perquè hi hagi comptes.

El portaveu de JxCat, Albert Batet, va demanar ahir “responsabilitat” a ERC perquè hi hagi comptes.JUNTS PER CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat i ERC van protagonitzar ahir un nou desacord en relació amb la negociació dels pressupostos de la Generalitat amb Catalunya en Comú. Així, després que diumenge els comuns s’aixequessin de la taula de negociació amb el Govern, ahir, el portaveu de JxCat, Albert Batet, va demanar “responsabilitat” a ERC i al partit encapçalat per Jéssica Albiach perquè, finalment, els pressupostos catalans comptin amb els suports necessaris al Parlament. “Responsabilitat, perquè aquests comptes són necessaris per al país”, va subratllar. En la mateixa línia, el president del PDeCAT, David Bonvehí, va apel·lar a la responsabilitat de totes les formacions polítiques, “sobretot a ERC”, perquè el projecte pressupostari de l’Executiu de Quim Torra tingui la llum verda del legislatiu català.

La resposta d’ERC a aquestes manifestacions no es va fer esperar, i la seua portaveu, la lleidatana Marta Vilalta, va qualificar d’“esperpèntiques” les paraules de Batet. Així mateix, va assegurar que el Govern ha estat “transparent i responsable” en la negociació amb els comuns. Igualment, va aventurar que la seua negativa a seguir parlant dels pressupostos es deu a la falta de “bona fe negociadora”. Per la seua banda, Albiach va lamentar que la Generalitat els hagi plantejat uns comptes “continuistes i convergents”. En aquest sentit, va exigir una proposta pressupostària “creïble” per reprendre les negociacions perquè “tal com estan els pressupostos ara, presentaríem una esmena a la totalitat”. En paral·lel, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, va treure ferro a la interrupció de les converses amb els comuns a fi d’obtenir-ne el suport. “S’han aturat, no s’han trencat”, va afirmar.

D’altra banda, el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, va insistir ahir que els socialistes catalans no s’asseuran a negociar els comptes de la Generalitat amb el Govern si els independentistes no asseguren el suport als pressupostos generals de l’Estat. Illa va alertar que tant ERC com PDeCAT cometran un “error descomunal” si veten els comptes de la Moncloa, que, al seu entendre, donen “més marge financer” a Catalunya.

tracking