SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Podem, obert ara a dialogar amb Errejón abans de les eleccions

Montero assegura que “parlarem amb tots per impedir que Cs, PP i Vox governin Madrid” || La formació morada nomena una gestora després de la marxa d’Espinar

La diputada de Podem Irene Montero conversa amb diversos diputats al Congrés.

La diputada de Podem Irene Montero conversa amb diversos diputats al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu d’Units Podem al Congrés i dirigent del partit morat, Irene Montero, va explicar ahir que la seua formació està oberta a explorar la possibilitat d’arribar a un acord amb Íñigo Errejón i amb tots els actors polítics que estiguin disposats a impedir que el PP, Ciutadans i Vox puguin governar la Comunitat de Madrid. Montero no va excloure fins i tot la possibilitat que aquest diàleg fructifiqui en una candidatura única.

Així ho va assenyalar en declaracions al Congrés, on també va insistir que Podem no presentarà candidatura pròpia a l’ajuntament de Madrid. Això suposa una rectificació respecte a la setmana passada, quan la mateixa Montero va anunciar que presentarien un candidat alternatiu a Errejón.

“Units Podem ha de ser-hi present per guanyar el Partit Popular, Units Podem està creant un procés participatiu inclusiu en què el tothom pugui participar i està també en disposició de parlar amb tothom per arribar a la màxima unitat possible per guanyar el PP, que és la nostra prioritat”, va emfatitzar Montero. Al ser preguntada expressament si aquest diàleg inclou Íñigo Errejón va respondre: “Per descomptat.”

Alhora, va subratllar que la seua formació sempre ha dit el mateix en aquest tema perquè sempre ha seguit el “full de ruta” marcat pels seus inscrits, que no és cap altre que “construir una candidatura d’unitat el més participada possible”.

Diverses federacions de Podem com la basca i l’extremenya van veure ahir amb bons ulls que s’explorin diverses vies per a un acord amb Íñigo Errejón. Ahir, la direcció estatal de la formació morada va nomenar una gestora del partit a la Comunitat de Madrid després de la sortida del seu secretari general, Ramón Espinar, formada per un equip tècnic que inclou, entre altres, el líder de Podem a Madrid capital, Julio Rodríguez, o les diputades regionals María Espinosa i Elena Sevillano. D’altra banda, el portaveu de Guanyar Móstoles, i segon tinent d’alcalde a l’ajuntament de la Comunitat, Gabriel Ortega, considerat proper a Íñigo Errejón, va anunciar que retira la seua candidatura a les primàries de Podem de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig.

tracking