SEGRE

investigacions

La Guàrdia Civil considera la mort de Julen com un homicidi imprudent

Des del migdia, han aterrat a la zona de treball tres helicòpters

Els miners estan a menys d'un metre de JulenEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació de la mort del petit Julen al caure en un pou de la finca d’un familiar a Totalán, Màlaga, van afirmar ahir que aquest succés “no pot ser cap altra cosa” que un presumpte homicidi imprudent.

Ara investiguen aquesta teoria i, en cas que es confirmés, l’acusat seria el familiar del nen propietari de la finca on va tenir lloc la tragèdia.

De fet, el Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga va iniciar una causa després de la desaparició del nen, en la qual ja hi ha un informe del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, que al·ludeix a la falta d’autorització del pou, absència de mesures de seguretat i suposades irregularitats en els moviments de terra. A més, hi consten els testimonis del pouater i de l’amo de la finca.

D'altra banda, la complexitat de les quatre microvoladures que els experts en explosius de la Guàrdia Civil van efectuar per rescatar Julen  va ser evitar fer mal al petit i un possible ensorrament de la galeria que excavaven els miners.

La quantitat d'explosiu a fer servir era clau per als agents del Servei de Desactivació d'Explosius (Tedax) pel risc que si s'excedien es podia "ocasionar un petit ensorrament del túnel ja construït", i així que tal com s'atansaven al lloc on era el menor calia evitar causar-li danys "en cas que fos viu".

El capità dels Tedax Emilio Caba ha explicat a Efe que els especialistes en microvoladures del servei de muntanya de l'institut armat ja han efectuat diversos rescats dins de coves, encara que en el cas de Julen "la dificultat" és que s'estava fent un túnel i, en certa manera, en aquest cas "era una cosa nova".

tracking