SEGRE

MOBILITAT CONFLICTE

Precontractar els VTC amb almenys 15 minuts entra en vigor divendres

El Govern aprova el decret llei i estudia crear un fons per posar fi a “l’especulació” de les llicències || Uber i Cabify preparen els primers acomiadaments

Una protesta de taxistes a Barcelona.

La Generalitat sospesa retardar l'aprovació del decret VTCEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cotxes de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), els que donen servei a plataformes com Uber o Cabify, estan obligats a contractar els seus serveis a Catalunya amb una antelació mínima de quinze minuts des d’aquest divendres, 1 de febrer, quan entra en vigor el decret llei aprovat finalment ahir pel Consell Executiu per regular el sector.

La norma aprovada pel Govern permet a més que ajuntaments i d’altres ens supranacionals elevin fins a una hora el temps mínim d’antelació per contractar un servei de VTC.

L’avinguda Diagonal recupera la normalitat després de deu dies ocupada pels cotxes VTC

L’incompliment de qualsevol de les condicions fixades pel decret llei es considerarà una infracció greu i, per tant, suposarà multes de fins a 1.400 euros.

Així ho va anunciar el conseller de Territori, Damià Calvet, que va defensar que el decret llei “no regula ni en favor d’uns ni en contra dels altres”, i que la fixació de l’antelació de quinze minuts és “proporcional, raonable i competitiu”. Així mateix, va explicar que preveu un fons de diners per assumir la reforma estructural que impulsarà en el funcionament del transport de viatgers amb turisme –taxis i VTC– a Catalunya a través d’una llei.

El decret llei es publicarà demà dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i entrarà en vigor l’endemà, el divendres 1 de febrer, malgrat que el Govern compta amb un mes per validar-la al Parlament. Els conductors de VTC van abandonar ahir la protesta a l’avinguda Diagonal de Barcelona per “preparar els acomiadaments” després de l’aprovació del decret que limita la seua activitat, tal com han avançat les empreses del sector en els últims dies.

En concret, ahir un conjunt de firmes del sector, entre les quals Vector, va iniciar tràmits per abordar un ajustament d’ocupació de fins a un miler de treballadors.

Demanen que els VTC de Madrid no facin trams de menys de 5 km Els taxistes de Madrid, que ahir sumaven nou dies de vaga indefinida, demanaran a la Comunitat de Madrid que es fixi en normativa un recorregut mínim de cinc quilòmetres que hagi de prestar el VTC per evitar que realitzin competència “deslleial” contra el sector del taxi, ja que no estan habilitats per a transport urbà perquè la seua llicència ara és interurbana. Els taxistes, que van tornar a concentrar-se davant la seu del PP, la Puerta del Sol i també la seu d’UGT, van avançar que el document en què treballen flexibilitza la postura original del sector. Així mateix, viatjaran a Brussel·les per traslladar la “problemàtica” del sector i demanar que es reguli l’activitat dels VTC. Tanmateix, la Comunitat de Madrid va dir ahir que no “legislarà per garantir l’extermini” dels VTC i va insistir a posar com a “línia roja” una regulació que fixi una precontractació temporal.

tracking