SEGRE

El CIS dóna la victòria al PSOE i preveu la caiguda del PP

Els populars serien quarta força per darrera de Ciutadans i Unidos Podemos

El president del Govern, Pedro Sánchez.

El CIS dóna la victòria al PSOE i preveu la caiguda del PPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) manté al PSOE com a primera força política amb un 29,9 per cent dels vots, un punt més que al desembre i 15 per sobre del PP, que cau fins el quart lloc amb un 14,9 per cent, mentre que Vox puja fins el 6,5. L’enquesta sobre intenció directa de vot es va realitzar entre l’1 i el 13 de gener, coincidint amb les negociacions per a la formació de Govern a Andalusia i els acords entre PP, Cs i Vox, així com amb l’aprovació dels pressupostos per part del Govern espanyol i la seua tramesa al Congrés.

Després del PSOE, en primera posició, el baròmetre situa com a segona força política Ciutadans amb un 17,7 per cent -dos dècimes menys que al desembre, i en tercer lloc a Unidos Podemos i les seues confluències, que sumen un 15,4 per cent dels sufragis i pugen 5 dècimes.

El sondeig es va realitzar abans de la crisi interna que ha afectat aquests últims dies Podemos, després que Íñigo Errejón decidís presentar-se a les eleccions autonòmiques amb la marca de Manuela Carmena i abandonés el seu escó al Congrés després de les pressions de la direcció del seu partit.

La caiguda del PP és una altra de les dades cridaneres del CIS de gener, ja que situa als 'populars’ com a quarta força política, per darrere de Unidos Podemos, amb el 14,9 per cent quan al desembre tenien el 19,1. I en cinquè lloc entra Vox amb un 6,5 per cent davant el 3,7 que tenia al desembre, la qual cosa suposaria la seua irrupció en el Congrés amb una presència destacada.

El seguiria ERC, que es manté en el 4,7, i baixaria del cinquè al sisè lloc per l’entrada de Vox.

El següent a la llista del CIS és el Pacma amb l’1,7 per cent -puja cinc dècimes en un mes-, i per davant del PNB, que baixa una dècima fins l’1,3.

Darrere se situen EH-Bildu, que es manté amb l’1,1, i el PDeCAT amb l’1 per cent -quatre dècimes menys-, i CC amb un 0,2.

tracking