SEGRE

PANORAMA

El Mobile es va plantejar deixar Barcelona per la crisi de l'1-O

Els organitzadors tenien preparades dos ubicacions alternatives || La cita d’aquest any, del 25 al 28 de febrer, preveu un impacte econòmic de 473 milions

Els riscos del Mobile

Els riscos del MobileSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La GSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), està “molt contenta” amb la seu barcelonina, però el 2018 tenia preparades dos ubicacions alternatives a l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, per traslladar el congrés de mòbils fora d’Espanya pel context polític a Catalunya. Així ho va explicar ahir el conseller delegat de GSMA –associació que agrupa la indústria mòbil i impulsa l’esdeveniment–, John Hoffman, en la presentació en roda de premsa de la nova edició, que se celebrarà entre els dies 25 i 28 de febrer als recintes de Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona i La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. Hoffman va afegir que l’any passat l’organització “estava extremament nerviosa” i que per això estaven preparats per traslladar l’esdeveniment fora de Barcelona.

Així, va raonar que a cada edició avaluen el “factor de confusió” que es pot donar a la seu –va dir que havia estat alt l’any 2016 per la vaga de transport públic–, i que els assistents poden tenir en compte a l’anàlisi dels beneficis i els costos de participar en a l’MWC.

També va explicar que a l’edició passada, malgrat la possibilitat d’independència a Catalunya, van acabar tenint una “sensació d’alleujament i de feina ben feta” per com es va desenvolupar el congrés. Quan li van preguntar si aquestes localitzacions podien ser Lisboa i Dubai, ho va negar rotundament i només va dir que tenien altres alternatives, remarcant que la ciutat lusitana és a prop. Pel que fa a la possibilitat d’un canvi actual de seu, va recordar que l’organització té un contracte fins al 2023 i va defensar que està “molt contenta” de ser a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat per les facilitats que aquestes ciutats ofereixen, amb les quals no poden competir moltes ciutats del món, va recalcar.

L’MWC preveu prop de 107.000 assistents en aquesta edició, en la línia de l’any passat, i un impacte econòmic de 473 milions d’euros en aquesta catorzena cita. El saló portarà com a lema Intelligent connectivity (Connectivitat intel·ligent) i calcula que generarà al voltant de 13.900 llocs de treball temporals.

tracking