SEGRE

El Suprem estudia retardar el judici del 'procés' al 12 de febrer

Ara cal veure si segueix endavant el trasllat dels presos que s’anava a produir previsiblement aquest divendres al matí

El magistrat Manuel Marchena, al centre de la imatge, presideix el tribunal de set jutges.

El Suprem estudia retardar el judici del 'procés' al 12 de febrerEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem estudia retardar al 12 de febrer l’inici del judici contra els líders sobiranistes que van promoure i van organitzar el referèndum de l’1-O així com la posterior declaració unilateral d’independència de Catalunya. Fonts jurídiques citades per EFE han informat que el tribunal, compost per set magistrats, està encara perfilant la interlocutòria d’admissió a prova, que està portant més temps de l’esperat a causa del volum dels escrits de les defenses i a la ingent quantitat de prova sol·licitada.

Les defenses dels 12 acusats han presentat escrits que sumen més de 1.800 folis davant els més de 300 de les acusacions. I, de fet, la defensa de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras així com la del líder d’Omnium, Jordi Cuixart, han advertit per escrit l’alt tribunal que es vulneraria el seu dret si s’assenyalés de forma imminent el judici. És per això que fins que la interlocutòria d’admissió a prova no sigui notificada a les parts, no es pot fixar la data del judici. Davant d’aquesta situació, el tribunal no descarta començar el dia 12, davant les previsions inicials que situaven l’inici de la vista per a la propera setmana, en concret entre el 5 i 6 de febrer, si bé totes les possibilitats sobre la data estan obertes.

De fet, el president del tribunal, Manuel Marchena, va informar el passat 23 de gener al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que el Suprem tenia previst començar el judici "en dates pròximes" al 5 de febrer. Ho va fer en un nou ofici en titular d’Interior amb l’objectiu que es posessin en marxa els tràmits per al trasllat a Madrid dels nou acusats que es troben en presons catalanes i garantir així la seua presència en la vista. Però en aquest mateix escrit, va precisar que en cas que es produís algun retard derivat de la pràctica de diligències indispensables per al desenvolupament del judici, el titular d’Interior serà advertit de forma oportuna per assegurar que els presos siguin traslladats a presons de Madrid amb l’antelació necessària. És per això que ara cal veure si segueix endavant el trasllat dels presos que s’anava a produir previsiblement aquest divendres al matí, com així va comunicar l’alt tribunal a les defenses dels nou líders independentistes presos i va confirmar la Generalitat.

En una primera fase, els Mossos conduiran als presos des de les presons en les quals es troben -Lledoners (Barcelona), El Catllar (Tarragona) i Puig de les Basses (Girona) fins a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), centre d’enllaç entre els Serveis Penitenciaris de la Generalitat i Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l’Interior. Posteriorment, seran conduïts per la Guàrdia Civil a les presons madrilenyes de Soto del Real, en el cas dels homes, i d’Alcalá de Henares, en el de les dones, presons en les quals està previst que romanguin mentre duri el judici.

tracking