SEGRE

VENEÇUELA PROTESTES

Guaidó demostra al carrer la seua força amb una jornada de protestes

Maduro demana que “preguin” per ell i insta l’Exèrcit veneçolà a estar “alerta”

L’autoproclamat president, al centre, va participar en una de les mobilitzacions que van tenir lloc a Caracas.

L’autoproclamat president, al centre, va participar en una de les mobilitzacions que van tenir lloc a Caracas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Assemblea Nacional veneçolana, Juan Guaidó –que es va adjudicar les competències de l’Executiu– va dir ahir que “una coalició internacional” gestiona l’entrada a Veneçuela d’ajuda humanitària davant de la severa crisi per la qual travessa el país. Guaidó es va afegir ahir a la marxa que van realitzar els estudiants universitaris, a Caracas, en l’arrancada de la jornada de protestes a la nació caribenya. Per la seua banda, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va demanar als seus seguidors durant un acte religiós que resin per ell, arran de la creixent pressió internacional. Així mateix, va instar la Força Armada Nacional Bolivariana a “estar alerta” per respondre a les suposades “conspiracions” d’“un grup de desertors”, en el marc de la crisi política que viu el país.

Des dels Estats Units, John Bolton, assessor de Seguretat Nacional del president nord-americà Donald Trump, va advertir que estan preparats per actuar contra aquells que facin negocis relacionats amb l’or o el petroli de Veneçuela, dos dies després d’imposar sancions a la petroliera estatal Pdvsa.

Per la seua banda, el ministre d’Afers Exteriors, Serguei Lavrov, va dir que estan preparats per participar en “formats internacionals” de mediació per intentar resoldre l’actual situació a Veneçuela. D’altra banda, la inusual arribada d’un avió de passatgers d’una companyia russa a Caracas va fer saltar els rumors a les xarxes socials que anaven des de l’arribada de mercenaris russos fins al trasllat a l’exili del president Nicolás Maduro o la intenció de treure part de les reserves d’or del país.

A Brussel·les, una majoria sòlida a l’Eurocambra va pactar el reconeixement de Juan Guaidó com a “president interí legítim” de Veneçuela.

tracking