SEGRE

L'ANC crida a "acompanyar "els presos durant el trasllat

L’entitat convoca protestes a les capitals

Imatge dels presos independentistes a Lledoners que va distribuir Òmnium Cultural.

Imatge dels presos independentistes a Lledoners que va distribuir Òmnium Cultural.ÒMNIUM CULTURAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida aquest dijous a "acompanyar" a les carreteres els líders independentistes processats per l’1-O durant el seu trasllat a Madrid previst per a aquest divendres, i ha convocat protestes a les capitals de província.

En declaracions a TV3, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha detallat les accions que prepara l’entitat sobiranista davant del trasllat a Madrid dels dirigents independentistes en presó preventiva i davant de l’inici del judici del "procés", que podria començar la propera setmana.

L’ANC, ha explicat Paluzie, crida d’una banda a "acompanyar" des de les voreres de les carreteres i en els ponts als presos durant el trajecte del seu trasllat a la capital i, per un altre, ha convocat concentracions per demà a la tarda a les capitals de província, que en el cas de Barcelona se celebrarà en els Jardinets de Gràcia. "La societat catalana ha d’estar mobilitzada i mostrar el rebuig a aquest judici", ha defensat Paluzie, qui ha precisat que l’acompanyaments als presos a les carreteres no pretén "obstaculitzar" el trasllat.

A més, ha recordat que l’ANC ha convocat concentracions a diverses ciutats europees, en algunes d’elles dimarts vinent, 5 de febrer, data que s’apuntava com a probable per a l’inici del judici, i, en concret, ha explicat que a Londres aquesta es realitzarà en Down Street, davant la residència de la primera ministra britànica.

Amb aquestes mobilitzacions, cal reivindicar que l’autodeterminació és un "dret i no un delicte", ha dit la presidenta de l’ANC, per a qui el judici del "procés" ha de ser utilitzat com una "eina de denúncia". En aquest sentit, ha criticat la "vulneració de drets" per part d’un Estat que vol "preservar la unitat tant sí com no", i ha advertit de nou el Govern que la "repressió política" no pot portar a abandonar l’objectiu de la independència.

tracking