SEGRE

PARTITS POLÈMIQUES

Pablo Iglesias canvia d'opinió i veu Errejón com a "aliat de Podem"

Adverteix que fer les coses “en secret” és legítim, però incompatible amb el partit || El consell ciutadà estatal sol·licita negociar amb el seu exnúmero dos

Pepu Hernández.

Pepu Hernández.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va rectificar ahir el seu judici contra Íñigo Errejón, exnúmero dos de la formació morada, i va assegurar que “no és un traïdor, sinó que ha de ser un aliat”. A més, va advertir que “fer les coses en secret i per sorpresa” és “legítim”, però “incompatible” amb formar part de Podem. Iglesias també va parlar de Manuela Carmena, i va afirmar que “no és el que va ser”, encara que admet que representa “el més útil” per impedir que la dreta reconquereixi la ciutat de Madrid. També va admetre que “l’afligeix” que quedi “molt poc” del projecte d’Ara Madrid de fa quatre anys i li agradaria que Carmena vulgui comptar amb els de Podem que li van donar suport llavors.

Tot això ho va dir abans del consell ciutadà estatal de la formació morada, que va tenir lloc ahir a Madrid, i al qual ni ell ni Errejón van assistir. El líder morat, de baixa per paternitat, va exposar les seues propostes per telèfon. En canvi, l’exnúmero dos del partit va al·ludir que no assistia a la cita per intentar “calmar les aigües” i arribar a un acord amb la formació que va cofundar. Per la seua part, la majoria de líders territorials que van intervenir al consell ciutadà estatal van sol·licitar diàleg, negociació i acords amb Íñigo Errejón per evitar una fractura que consideren que faria més mal al partit.

Iglesias diu que Carmena “no és el que va ser”, però sí que és “útil” per evitar l’auge de la dreta a Madrid

Així doncs, tant errejonistes com pablistes van apel·lar a un diàleg. “Ningú pot pensar un espai del canvi guanyador a Madrid sense comptar amb Carmena i Errejón”, va afirmar el líder d’Aragó i pablista, Nacho Escartín.

Al sector errejonista, ho tenen clar, la seua incorporació a Més Madrid no té marxa enrere i aquesta és la seua decisió amb Podem o sense Podem.

Pepu Hernández, alcaldable de Pedro Sánchez per a Madrid El president del Govern, Pedro Sánchez, va elegir dimarts l’exseleccionador nacional de bàsquet Pepu Hernández com a alcaldable del PSOE a Madrid. No obstant, l’última paraula la tindran els participants en les primàries del partit. En aquest sentit, l’exalcalde de Fuenlabrada Manuel de la Rocha, que ja ha confirmat que es presenta a aquests comicis, va demanar “neutralitat” a l’aparell del partit. Amb tot, la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, va donar suport a la candidatura d’Hernández. Altres veus del PSOE es van mostrar reticents que el líder de la formació hagi elegit una persona aliena a la política. Per aquest motiu el secretari general del PSOE madrileny, José Manuel Franco, va dir que vetllarà per la “puresa” del procés, encara que també va avalar la faceta “humanitària” d’Hernández.

Pepu Hernández.

Pepu Hernández.EFE

tracking