SEGRE

La Guàrdia Civil trasllada a Madrid els nou presos independentistes

El dispositiu ha començat abans de les 6 del matí

L'autobús de la Guàrdia Civil amb els nou presos independentistes surt de la presó de Brians.

La Guàrdia Civil inicia el trasllat a Madrid dels nou presos del 'procés'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha iniciat poc abans de les 9:30 hores el trasllat dels nou presos independentistes des del centre barceloní de Brians 2 cap a Madrid, on romandran a les presons de Soto del Real, els homes, i Alcalá Meco, les dones, mentre duri el judici del "procés" al Suprem.

Els nou presos són traslladats en un autobús de la Guàrdia Civil, que, escortat per furgons dels Mossos d’Esquadra, ha partit de Brians entre crits de "llibertat" dels concentrats en les mobilitzacions convocades per les entitats sobiranistes a les portes del centre penitenciari i a les carreteres properes.

A la presó de Brians 2 han acudit també aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, i altres consellers del Govern per a acompanyar els presos a la seua partida de Catalunya, amb motiu de l’inici del judici pel "procés", que està previst que comenci en les properes setmanes.

Segons han explicat a Efe fonts de la Generalitat, Torra els ha expressat un missatge d’ànim i ha constatat que "estan molt forts" i mentalitzats de cara a l’inici del judici, que podria ser la setmana que ve o la següent. La trobada entre tots ells, segons les fonts consultades per Efe, ha estat emotiu, especialment entre l’exconsellera Dolors Bassa, procedent del centre penitenciari de Puig de les Basses (Girona), i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que venia de la presó de Mas d’Enric (Tarragona); ambdues s’han fos en una sentida abraçada en veure’s de nou.

El trasllat s’ha iniciat poc abans de les 6,00 d’aquest matí, quan els nou interns han començat a ser conduïts pels Mossos a Brians 2 -centre d’enllaç dels serveis penitenciaris de la Generalitat i el Ministeri d’Interior- des de les presons de Lledoners, on es trobaven els set homes, i les de Tarragona i Girona.

Centenars de persones s’han concentrat des de la matinada a les portes de les presons de Lledoners, Mas Enric i Puig de les Basses, convocades per les entitats ANC i Òmnium Cultural per acomiadar i expressar el seu suport als polítics presos en el seu viatge a les presons madrilenyes.

A la sortida de Forcadell de la presó de Mas d’Enric, un manifestant ha resultat ferit quan els Mossos d’Esquadra han intervingut per desallotjar un grup de persones que s’han concentrat a la carretera per impedir el pas dels furgons policials. També s’han concentrat nombrosos manifestants a les portes del centre de Brians 2, on els presos independentistes han romàs prop d’hora i mitja a l’espera de partir al vehicle de la Guàrdia Civil rumb de Madrid. D’acord amb el pla previst, la Guàrdia Civil conduirà els polítics presos directament a les presons madrilenyes de Soto del Real i Alcalá-Meco en les quals romandran, almenys, durant els mesos que està previst que duri el judici.

tracking