SEGRE

TRIBUNALS DECLARACIONS

Camps nega qualsevol relació amb la Gürtel i conèixer El Bigotes

L’exconseller valencià Rafael Blasco surt de la presó després d’obtenir el tercer grau

Francisco Camps a l’arribar a l’Audiència Nacional, ahir.

Francisco Camps a l’arribar a l’Audiència Nacional, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident valencià Francisco Camps va declarar ahir a l’Audiència Nacional com a investigat per la seua suposada implicació en el cas Gürtel. A la seua compareixença, Camps va negar haver adjudicat res irregularment a qualsevol empresa i també conèixer Orange Market, la filial de Gürtel a València. Així mateix, va afirmar que no coneixia Álvaro Pérez, El Bigotes, capitost de la trama, però que sí que va ser al seu casament perquè l’hi va demanar Ricardo Costa.

Camps és investigat pel jutge José Mata a causa de les suposades adjudicacions irregulars a l’entramat de Francisco Correa que va portar a terme mentre presidia la Generalitat valenciana. Camps va ser assenyalat aquesta setmana, i prèviament al judici a la Gürtel, com a responsable d’aquestes adjudicacions per El Bigotes, i per la seua part l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa el va responsabilitzar de la creació d’un sistema irregular de finançament en el partit.

Al sortir de l’Audiència Nacional, l’expresident va lamentar que Costa i “altres persones” estiguin dient en les últimes quaranta-vuit hores el contrari que han dit els últims deu anys: “Si ells han volgut canviar d’opinió, ells i la seua consciència deuen saber per què ho han fet.” Va afirmar que ell no ha canviat d’opinió. També va afirmar que aquesta situació obeeix a “una creació”, ja que “des de l’esquerra” es “va crear un relat i no poden trencar-lo” perquè interessa per mantenir-lo allunyat de la política i al PP, el seu partit, assenyalat per corrupte. Segons Camps, la seua implicació en el cas “és necessària per seguir fent possible que jo no torni a la política i que el meu partit continuï arrossegant una imatge de corrupció que no es correspon”.

Per una altra banda, l’exconseller valencià Rafael Blasco, condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació i falsedat documental per la desviació de fons públics destinats a cooperació internacional, va sortir ahir de la presó de Picassent a l’haver obtingut el tercer grau penitenciari. Blasco té un altre judici pendent, la resta de peces de Cooperació, amb 23 persones més, acusades d’irregularitats en subvencions a ONG i en la construcció d’un hospital a Haití que no va arribar a dur-se a terme. La vista està assenyalada a partir del 15 d’abril.

tracking