SEGRE

MOBILITAT CONFLICTE

Els VTC acomiadaran 2.080 empleats, “el major ERO de la història catalana”

Acusen la Generalitat d’haver ofert al sector treballar de forma “irregular” i seguir a Barcelona || Calvet pretén recuperar llicències si no s’utilitzen

Taxistes madrilenys es concentren a la Puerta del Sol de Madrid, ahir en el dotzè dia de vaga.

Taxistes madrilenys es concentren a la Puerta del Sol de Madrid, ahir en el dotzè dia de vaga.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vector Ronda, Moove Car i Auro, les tres principals empreses del sector de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), van anunciar ahir l’acomiadament de 2.080 persones a Catalunya després de l’entrada en vigor de la nova regulació. Van culpar la Generalitat de l’expedient de regulació d’ocupació “més gran de la història de Catalunya” i van acusar el Govern d’oferir-los treballar “irregularment”. Segons les empreses, va ser Isidre Gavín, secretari general d’Infraestructures i Mobilitat del departament de Territori, el que els va oferir treballar “irregularment” per poder seguir operant a la capital catalana en nom del conseller, Damià Calvet.

El president d’Unauto a Catalunya, Josep María Goñi, va assegurar que responsables de la Generalitat es van comprometre que totes les sancions de la Guàrdia Urbana que els arribessin per no haver complert la precontractació establerta amb un mínim de 15 minuts d’antelació “anirien al calaix”. Fins i tot, els van reconèixer que si portaven als tribunals el futur reglament pel qual l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) podia augmentar a una hora d’antelació la precontractació, els donarien la raó.

Per la seua banda, la Generalitat estudia com recuperar les llicències de les empreses de VTC que deixin d’operar a l’àrea de Barcelona i buscar altres operadors, al·legant que “hi ha vida més enllà d’Uber i Cabify”.

A Madrid, el taxi va presentar una nova proposta al Govern de la comunitat en la qual descarta fixar un temps mínim de precontractació per als VTC, de manera que quedi sota criteri de la comunitat o dels ajuntaments. No obstant, el Govern regional no hi contactarà fins a principis de la setmana que ve per abordar el nou text, que elimina l’exigència d’una distància mínima en trajectes de VTC. El president regional, Ángel Garrido, va reiterar que no acceptaran les pretensions del taxi que pretenguin emular la “via Colau” i eliminar els VTC de Madrid perquè, segons ell, són positius per a la competència i donen un servei que demanen els ciutadans. En aquest sentit, més de set-cents taxistes van demandar els VTC ahir per competència deslleial.

tracking