SEGRE

PANORAMA

“La sentència ja està firmada des de fa temps”

Centenars de persones es van concentrar ahir a Ricard Viñes || Els assistents van demanar “unitat” als partits polítics

Un instant de la concentració en solidaritat amb els presos independentistes, ahir a Ricard Viñes.

Un instant de la concentració en solidaritat amb els presos independentistes, ahir a Ricard Viñes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No som optimistes. Lamentablement, la sentència ja està firmada des de fa temps i només ens podem escudar que Estrasburg ens doni la raó.” Així va valorar la coordinadora de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Lleida, Rosa Burrell, el judici contra els polítics independentistes, que començarà el pròxim dia 12 de febrer a Madrid. Com a mostra de solidaritat amb els empresonats, centenars de persones es van concentrar ahir a la plaça Ricard Viñes per demanar “autèntica justícia”, la “llibertat dels presos polítics”, fer efectiva la independència i exigir “unitat sense concessions” als partits i entitats independentistes. “Potser sí que han fet alguna cosa malament, potser sí que han creuat alguna línia, però tot el que han fet ha estat per la via pacífica, amb la llei a la mà i demanant diàleg fins al final, mentre que a l’altre costat ningú no ha volgut escoltar”, va afirmar Burrell. L’acte, que va durar uns vint minuts, va consistir en la lectura d’un manifest conjunt que es va pronunciar en totes les mobilitzacions que qualificava de “revenja” el judici contra els dirigents sobiranistes i titllava l’Estat de “demofòbic, ignominiós, corrupte, amb totes les institucions devaluades i en liquidació”.

Malgrat tot, els lectors del manifest van assenyalar que el judici és una oportunitat “única per denunciar al món que estem davant d’una justícia que ha convertit el Codi Penal en Odi Penal contra tot el que vagi contra ells”. Després de la lectura del manifest, es va procedir a cantar Els Segadors i es va donar per acabat l’acte.

Pancarta ‘fugaç’ a l’ajuntament

L’edifici de l’ajuntament va aparèixer ahir amb una pancarta amb el lema “Fake justice”, en suport als polítics independentistes empresonats i per denunciar el judici sobre el procés. La pancarta va ser visible durant poc més d’una hora, ja que el govern municipal va ordenar que es retirés.

Un instant de la concentració en solidaritat amb els presos independentistes, ahir a Ricard Viñes.

Un instant de la concentració en solidaritat amb els presos independentistes, ahir a Ricard Viñes.AMADO FORROLLA

tracking