SEGRE

CONFLICTE ARMAMENT

Trump se'n va en sis mesos del tractat d'armes nuclears

Rússia avisa que “reaccionarà”

El president dels EUA, Donald Trump, ahir a la Casa Blanca.

El president dels EUA, Donald Trump, ahir a la Casa Blanca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar ahir que el seu país es retirarà d’aquí a sis mesos del Tractat de Control de Forces Nuclears d’Abast Intermedi firmat amb Rússia. En aquest sentit, Trump va explicar que, des d’avui, Washington “suspèn les seues obligacions sota el tractat i començarà el procés de retirada”.

Tanmateix, va deixar oberta la porta a tornar enrere si “Rússia torna a respectar l’acord i destrueix tots els míssils, llançadores i equip relacionats” que, segons el mandatari nord-americà, s’haurien fabricat infringint el pacte.

Després de l’anunci, la portaveu del ministeri d’Exteriors russa, Maria Zakhàrova, va advertir que si Washington deixa el tractat, “ens reservem el dret a reaccionar en conseqüència i a prendre mesures de resposta”.

D’altra banda, el Senat nord-americà va aprovar ahir una resolució en contra de la “precipitada retirada” de les tropes de Síria i de l’Afganistan ordenada per Donald Trump. “Encara hi ha perills per a nosaltres i els nostres aliats en aquests països, així que hem d’afrontar-los”, va sostenir el líder dels republicans a la Cambra Alta, Mitch McConnell.

tracking