SEGRE

ESNOTICIA

Els presos reclamen més mitjans per poder preparar les defenses

Comparteixen espai amb Bárcenas i Rato al “mòdul de respecte” || Acusats d’organitzar i executar una estratègia entre Parlament, Govern i entitats socials

Imatge de Quim Torra en la visita a la Fira de la Candelera, ahir a Molins de Rei.

Imatge de Quim Torra en la visita a la Fira de la Candelera, ahir a Molins de Rei.TWITTER @GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns vint membres de l’ANC es van tancar a la seu de la Comissió Europea a Barcelona, mobilització que va acabar ahir. Durant l’acte, la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, va anunciar que adoptarien “accions més directes, prenent riscos” i amb una “lluita no violenta i pacífica”. Així mateix, la Fiscalia General de l’Estat i disset fiscals superiors van condemnar l’atac amb pintura que els CDR van portar a terme divendres a la seu de la Fiscalia de Catalunya.

D’altra banda, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i el consistori de Barcelona impulsen una trobada, el 10 de febrer, de tots els alcaldes catalans per demanar “respecte als drets i a les llibertats fonamentals” al judici.

Els presos independentistes que divendres van ser traslladats a les presons madrilenyes de Soto del Real van exigir ahir que les autoritats penitenciàries els permetessin l’entrada d’ordinadors a la presó per preparar les defenses. Els serveis penitenciaris van assegurar que els tindran, però que primer els havien de revisar. Tot això després que la dona de Jordi Sànchez assegurés que la presó els havia negat el material. Així mateix, tots els presos estan en mòduls de respecte i en cel·les individuals. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són al mòdul de respecte número 10, el mateix on ja van estar els Jordis, i comparteixen mòdul amb l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas i l’exvicepresident espanyol Rodrigo Rato. A Alcalá-Meco, Carme Forcadell i Dolors Bassa, que ahir va complir seixanta anys, estan al mateix mòdul. El ministeri de l’Interior els ha agrupat així per facilitar el trasllat al Tribunal Suprem. Fonts penitenciàries van informar que van passar bé la primera nit i que ja estan integrats. Fins avui, tenen l’opció de rebre visites de familiars.

Els dotze líders s’asseuran al banc dels acusats del Suprem el dimarts 12 de febrer. La Fiscalia els acusa de dissenyar i executar una estratègia conjunta de Generalitat, Parlament i entitats socials sobiranistes per “fracturar l’ordre constitucional” i proclamar la DUI.

Aquesta estratègia tenia tres pilars, segons creu Fiscalia: el parlamentari, que permet la tramitació i aprovació de lleis “inconstitucionals”, el social, per impulsar la mobilització, i l’executiu, que respon a la celebració del referèndum i la posada al punt, a nivell estructural, de la independència.

Imatge de Quim Torra en la visita a la Fira de la Candelera, ahir a Molins de Rei.

Imatge de Quim Torra en la visita a la Fira de la Candelera, ahir a Molins de Rei.TWITTER @GOVERN

tracking