SEGRE

SUCCESSOS ESGLÉSIA

Acusen un capellà d'abusar de nens durant excursions al Pirineu de Lleida

L’abat de Montserrat demana perdó i les víctimes d’abusos reclamen que dimiteixi

L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ahir durant l’homilia.

L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ahir durant l’homilia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antics escolans de la parròquia de Constantí (Tarragona) acusen el que va ser rector entre el 1972 i el 1999, el sacerdot Pere Llagostera, d’abusar durant excursions al Pirineu de Lleida. Els relats d’almenys dos d’ells surten a la llum dos anys després de la mort del capellà, el 2017, publicats ahir a El Periódico de Catalunya. El rotatiu recull el testimoni de Joan Maria Ramon, que va narrar abusos a ell i altres nens el 1968, durant un viatge a través de llacs pirinencs en les nits que es van allotjar en un alberg a Barruera i al refugi del Portarró d’Espot, al Parc Nacional d’Aigüestortes. Aquest sacerdot va estar en contacte amb menors durant trenta anys, en els quals a Ramon li consten abusos almenys a una desena de menors. També es va reconèixer com a víctima d’aquests el músic Joan Reig, membre de la banda Els Pets i autor de la cançó Corvus, publicada el 2018 i que esmenta tocaments i por en un “vell refugi de muntanya”. Després del testimoni de Ramon, Reig va reconèixer que la lletra era “autobiogràfica”.

D’altra banda, l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va demanar perdó pels casos d’abusos sexuals a la comunitat i es va comprometre a “aclarir” el que havia succeït en la seua homilia des de la Basílica, on víctimes de pederàstia es van manifestar ahir per tal d’exigir-ne la dimissió.

Soler va centrar la seua intervenció en els casos denunciats per part de tres homes que asseguren haver estat agredits sexualment quan eren adolescents pel monjo Andreu Soler, que va morir el 2008.

tracking