SEGRE

POLíTICA

JxCat dóna marge fins divendres al PSOE per evitar el veto als comptes

Els requisits del grup independentista passen per acceptar el "diàleg sense condicions"

JxCat dóna marge fins divendres al PSOE per evitar el veto als comptes

JxCat dóna marge fins divendres al PSOE per evitar el veto als comptesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha instat aquest dilluns al Govern del PSOE a obrir-se al "diàleg" sobre el "dret a l’autodeterminació" abans de divendres, per evitar que el PDeCAT presenti una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat.

El grup de JxCat al Parlament, al qual està integrat el PDeCAT, ha llançat així un ultimàtum al Govern de Pedro Sánchez, perquè accepti les condicions dels independentistes a fi d’evitar que vetin la tramitació dels pressupostos.

Aquests requisits, ha explicat Pujol, passen per acceptar el "diàleg sense condicions" que reclama el Govern de Quim Torra, amb uns terminis i uns "facilitadors internacionals", i per permetre que en aquesta taula es "parli del dret a l’autodeterminació".

Segons Pujol, "si el PSOE presenta una autoesmena a la seua covardia política" i reacciona acceptant "les bases per al diàleg sobre el futur polític de Catalunya", podrà "frenar" l’esmena a la totalitat als pressupostos que el PDeCAT té preparada per registrar divendres a les 12 del migdia.

Ara, "el Govern socialista està lluny del cinc pelat", però complint aquestes condicions sí arribaria a l’aprovat just, ha dit. En lloc de buscar "el reconeixement i l’aplaudiment" de PP, Ciutadans i Vox, segons Pujol, Sánchez hauria de buscar l’"aplaudiment de la història" per haver "resolt" la qüestió catalana.

Les declaracions de Pujol des del Parlament han causat desconcert a la seu del PDeCAT, tenint en compte que el portaveu adjunt de JxCat no és militant ni portaveu dels demòcrates.

Simultàniament a la roda de premsa que estava oferint Pujol, fonts de la formació demòcrata s’han afanyat a aclarir que "en nom del PDeCAT parlarà el PDeCAT quan toqui i de la manera que es consideri".

Pujol ha puntualitzat immediatament després que la seua intenció no era parlar en nom del PDeCAT, encara que la posició que ha expressat en roda de premsa "és el que està treballat, pactat i consensuat amb el PDeCAT".

tracking