SEGRE

L'advocat de Turull, Rull i Sànchez sol·licita ajornar la vista tres setmanes

Denuncia que a la presó de Soto del Real se’ls està impedint l’accés als ordinadors

L'avocat Jordi Pina

L'advocat de Turull, Rull i Sànchez sol·licita ajornar la vista tres setmanesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa dels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull i de l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha demanat un ajornament de tres setmanes de l’inici del judici pel "procés", assenyalat per al proper 12 de febrer, en un escrit dirigit al Tribunal Suprem. A més, l’advocat dels tres encausats ha sol·licitat en un altre escrit la seua posada en llibertat perquè es pugui garantir el seu dret a la defensa, després de denunciar que a la presó de Soto del Real se’ls està impedint l’accés als ordinadors on tenen emmagatzemats els milers de folis del sumari, i això malgrat l’autorització expressa del propi tribunal per poder utilitzar-los.

En el primer dels escrits, l’advocat demana la suspensió de l’inici de la vista el 12 de febrer a causa que no s’ha rebut íntegrament "l’abundant prova anticipada que ha estat admesa mitjançant interlocutòria d’1 de febrer de 2019". Per això, el lletrat, Jordi Pina, sol·licita que es doni un termini de tres setmanes a les parts, des que disposin de la totalitat dels documents, "perquè puguin instruir-se del contingut de l’esmentada prova". També les defenses de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van presentar la setmana passada sengles escrits per demanar al Suprem que els donés un marge de tres setmanes per organitzar-se, entre la data de l’assenyalament del judici i l’inici de la vista oral.

Com en el cas de Junqueras i Cuixart, l’escrit de Jordi Pina cita el Suprem a concedir-li aquest marge de temps de tres setmanes per estudiar la prova anticipada, a fi de garantir "l’efectiu exercici del dret de defensa" dels seus clients i de la resta de les parts.

En el segon escrit, la defensa dels tres encausats indica que a la presó de Soto del Real "s’està impedint als meus mandants l’accés als ordinadors al disc dur dels quals tenen gravats els milers de folis i arxius videogràfics que integren el present sumari", i això "malgrat l’acordat per aquest Tribunal per providència de 30 de gener de 2019".

El lletrat ressalta que això "comporta una d’evident i ja efectiva vulneració del seu dret de defensa i el seu dret fonamental a la igualtat davant de la llei respecte a la resta d’acusats no privats de llibertat" i que, davant d’aquesta situació, demana la Sala que "acordi la immediata posada en llibertat dels meus mandants".

Segons la defensa dels tres acusats, fins a última hora d’ahir els acusats no tenien accés als seus ordinadors personals a la presó, encara que se’ls va permetre accedir a un equip informàtic a la ludoteca del centre penitenciari, que no conté la causa, per la qual cosa tampoc no els era d’utilitat alguna per preparar-se el judici.

tracking