SEGRE

La Moncloa accepta un 'coordinador' a la taula de diàleg sobre Catalunya

Calvo rebutja que faci falta un "mediador"

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo.

La Moncloa accepta un 'coordinador' a la taula de diàleg sobre CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dimarts que "no fan falta mediadors" ni per al Govern espanyol ni per al PSOE per dialogar amb els altres partits sobre Catalunya, però ha puntualitzat que sí que pot fer falta una persona que pugui "coordinar" a les forces polítiques implicades.

En declaracions al passadís del Senat, Calvo s’ha referit en aquests termes a la possibilitat de crear una taula de partits estatal com a espai de diàleg per abordar la crisi territorial de Catalunya. "No fan falta mediadors per ser dins de la llei, practicant constantment el diàleg en democràcia, que és gairebé una manera d’estar i de fer política obligatòria per a tothom", ha recalcat.

Calvo ha dit que "no en queda cap altra que treballar en la bilateral" entre el Govern estatal i el de Catalunya, en tant que els partits polítics han d’estar disposats a "trobar una sortida" a la crisi amb Catalunya. "Tant de bo tots els partits estiguessin disposats a dialogar dins de la llei per resoldre una situació tan complicada com la de Catalunya", ha apuntat també la vicepresidenta.

I quant a la figura que pugui ajudar la taula estatal de partits, ha assenyalat que podria ser "algú que pugui prendre nota, que ens pugui coordinar,", i algú "que entengui bé de tot el que estem parlant".

Es tracta, ha explicat, de "resoldre una crisi territorial important", de la "unitat de l’Estat" i de l’ordre constitucional, procurant "donar sortida" a una crisi que ha anat evolucionant amb els Governs del PP cap a un suport independentista més gran.

tracking