SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

La vaga de dijous que ve obté suports entre l'independentisme i la patronal la veu política

El Consell de la República, el PDeCAT i ERC la recolzen i la patronal espera que es pronunciï el Suprem || Bateria de mobilitzacions de l’ANC davant de l’imminent judici que començarà el dia 12

394065_1.jpg

394065_1.jpgÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell per la República ha expressat el seu suport a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC dijous i ha cridat els ciutadans a fer un “seguiment massiu”. La Intersindical-CSC havia anunciat en un inici que aquesta vaga es faria entre avui dia 5 i el dijous 7 de febrer –dates en les quals havia de començar el judici del procés al Tribunal Suprem que finalment s’iniciarà el dimarts 12–, però finalment la va convocar tan sols per a aquest dijous i va argumentar que és per motius laborals. L’òrgan liderat per l’expresident Carles Puigdemont des de Bèlgica reivindica que aquesta vaga “servirà per fer avançar la societat catalana i els seus treballadors, de manera clara i decidida, pel camí de la justícia social i de la llibertat”.

ERC i JxCat van insistir ahir que donen suport a la vaga general, però no van aclarir si això afectarà la seua assistència al ple del Parlament que està convocat per a aquell mateix dia –també demà dimecres.

La consellera considera que “l’objectivitat ha brillat per la seua absència” en la instrucció del cas

Pel seu costat, la patronal Foment del Treball creu que la reducció a un dia de la vaga convocada per la Intersindical-CSC evidencia “motivacions polítiques”, però que no presentaran recurs ja que esperen que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre el que van interposar per l’aturada del 8 de novembre del 2017.

Finalment, l’ANC ha previst una bateria de mobilitzacions en vigílies i durant el judici als líders independentistes al Suprem, començant per una vintena de concentracions en ciutats europees. Vol que el Govern català, a més, “apliqui el mandat de l’1-O”.

En un escrit remès ahir al Suprem, el lletrat Jordi Pina carrega contra aquesta acció d’un guàrdia civil, a qui la direcció general immediatament va suspendre de funcions i va obrir un expedient per falta molt greu.

394065_2.jpg

394065_2.jpgÍTMAR FABREGAT

394065_3.jpg

394065_3.jpgÍTMAR FABREGAT

tracking