SEGRE

Convoquen una manifestació diumenge a Madrid contra Pedro Sánchez

El president del PP, Pablo Casado.

Convoquen una manifestació diumenge a Madrid contra Pedro SánchezEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, han cridat a manifestar-se en sengles convocatòries aquest diumenge a Madrid contra la política del president del Govern, Pedro Sánchez, a Catalunya, després de la proposta de nomenar un relator a la taula diàleg entre partits. Casado, que ja ha avançat aquest matí en una entrevista amb EFE que el PP anava a cridar els espanyols a mobilitzacions al carrer, ha anunciat a Conca un acte a les 11 del matí diumenge a la plaça de Colom.

Per la seua part, Albert Rivera ha anunciat al Congrés dels Diputats la seua intenció d’organitzar un gran acte que sigui "un front cívic" contra Pedro Sánchez per transmetre-li que "ja n’hi ha prou" amb la seua política respecte de Catalunya.

Els populars criden a manifestar-se "sense més bandera que l’espanyola" a Madrid, davant d'un president del Govern que "pretén vendre el país per seguir a La Moncloa", segons el PP. En l’escrit de sol·licitud per a aquesta concentració, el PP calcula que assistiran una xifra superior a les 20.000 persones, i justifica la urgència de la convocatòria en el "fet inèdit i sense precedents" que el Govern ha acceptat la presència de "negociadors" en la relació amb la Generalitat.

En una intervenció davant dels mitjans de comunicació, després de visitar les instal·lacions d’una cooperativa farmacèutica, Casado ha dit que les explicacions de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, sobre la figura del relator a la taula de diàleg de partits catalans "han estat lamentables; un insult a la intel·ligència i sobre tot un menyspreu al Congrés".

Per la seua part, Albert Rivera ha comparegut per segona vegada aquest dimecres davant dels mitjans de comunicació al Congrés després d’escoltar les explicacions de Carmen Calvo, que ha dit que el relator seria "bastant útil", i no és un "mediador internacional". Amb l’objectiu d’aconseguir que Sánchez "doni marxa enrere" i no negociï amb "els separatistes", Rivera ha convidat tots els espanyols a afegir-se a aquest "front cívic" per dir-li al president que "si no escolta el Parlament, haurà d’escoltar-los als carrers, a les xarxes i a les urnes". Per tant, crida a secundar aquesta protesta diumenge a tots els espanyols, amb independència de sigles, a tots els "constitucionalistes" i no als militants dels partits. S’ha mostrat convençut que acudiran simpatitzants d’altres formacions, com el PP o fins i tot el PSOE, on -ha recordat- hi ha dirigents que no comparteixen l’estratègia de Sánchez. Ha convidat a afegir-se als altres partits, amb qui no ha parlat de moment, si bé ha insistit que no aniran "amb el carnet a la boca" ni amb sigles, ja que es tracta de "sumar" i donar "la batalla" amb el "dret cívic de manifestació".

Preguntat per la seua postura davant d’una eventual moció de censura contra Sánchez, Rivera ha insistit que estan "oberts a escoltar totes les iniciatives".

Vox s’afegeix a la manifestació

El president de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat que el seu partit també convoca a tots els seus simpatitzants i a tots els espanyols" a la "gran mobilització" d’aquest diumenge a la plaça de Colon de Madrid contra la política del president del Govern, Pedro Sánchez, a Catalunya. "Cal llançar a aquest govern traïdor que està pres dels colpistes", ha alertat Abascal en un missatge en xarxes socials, en el qual afirma que s’afegeix a aquesta convocatòria "per sobre de diferències partidistes".

tracking