SEGRE

MOBILITAT VOTACIONS

Els taxistes madrilenys desconvoquen la vaga

Després de 16 dies d’aturada, ho voten

Imatge de taxistes a la cua per a la votació, ahir a Madrid.

Imatge de taxistes a la cua per a la votació, ahir a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes madrilenys van desconvocar ahir la vaga del sector després de setze dies d’aturada i sense que la negociació del sector amb la Comunitat de Madrid hagi satisfet cap de les reivindicacions del col·lectiu respecte a la regulació dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

Aquesta decisió es va votar ahir en un referèndum a la capital. Un total de 4.223 taxistes, el 53,9% dels 7.483 que van participar en la consulta, es van decantar per interrompre la vaga, mentre que 3.522 (el 44,9%) van votar a favor de continuar-la.

Els representants del sector van decidir dilluns convocar aquesta consulta després d’haver-se sentit “insultats” i “humiliats” pel Govern autonòmic, que va tornar a rebutjar les seues exigències respecte a la regulació dels VTC.

El sector de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) va aconseguir ahir 306 noves llicències durant el mes passat gener, de forma que va sumar 13.431 autoritzacions en ple conflicte entre aquest sector i el del taxi. Aquestes dades donen una proporció d’un cotxe per cada cinc taxis, lluny de la ràtio d’un per 30 que la Llei d’Ordenació del Transport Terrestre estableix.

tracking