SEGRE

INVESTIGACIÓ SUCCESSOS

L'amo de la finca on va morir Julen assenyala el pouater

El seu advocat afirma que seria l’únic responsable penal || L’ajuntament de Totalán obrirà al públic la zona de l’accident

Imatge de David Serrano Alcaide, amo de la finca, ahir.

Imatge de David Serrano Alcaide, amo de la finca, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de l’amo de la finca on es troba el pou en el qual va morir Julen, Antonio Flores, va afirmar ahir que “l’única responsabilitat penal, si n’hi hagués”, seria del pouater que va executar la perforació. El lletrat va afirmar que el seu client era “coneixedor” de la necessitat de tenir llicència per a l’obertura d’un pou, però s’havia “encomanat” a un professional que s’havia d’encarregar de sol·licitar-les, en al·lusió al pouater. Tot això durant la compareixença del seu client, David Serrano Alcaide, ahir davant de la premsa.

També va subratllar que, en el moment en què es va produir l’accident, el pou es trobava tapat per dos blocs de formigó i va sostenir la “teoria” que el menor “es va escórrer” entre els blocs.

David Serrano Alcaide afirma que va protegir el forat amb dos blocs de formigó

Per la seua part, Serrano Alcaide, oncle de Julen i amo de la finca, va afirmar que el pouater que va fer la prospecció va deixar l’esvoranc “tal qual”. També va afirmar que ell mateix va protegir amb dos blocs de formigó el forat. Així mateix, va explicar que, el dia en què van ocórrer els fets, va advertir del perill que algú pogués ficar-hi un peu, però que “mai” va pensar que un nen pogués cabre per aquest forat.

Serrano va explicar que va comprar la finca fa quatre mesos per plantar alvocats i mangos i va contractar el pouataire, que li va fer “un esvoranc de més de cent metres” i després va marxar i li va deixar el forat “tal qual”.

Per aquest treball li cobraria 12 euros per metre de pou si no es trobava aigua, com va ocórrer, i 27 euros si es trobava aigua. Uns dies després, un amic de Serrano Alcaide va fer una excavació al terreny per tal de construir-hi un mur de contenció.

D’altra banda, l’ajuntament de Totalán va anunciar dilluns que convertirà “la zona zero” del rescat de Julen en un espai obert al públic. Segons l’edil Miguel Ángel Escaño, està previst dur a terme unes obres per rehabilitar la zona i fer-la accessible al públic, una cosa ja prevista abans de la mort del petit Julen. L’objectiu d’aquest projecte és augmentar les visites turístiques a la localitat.

tracking