SEGRE

POLÍTICA ESTATS UNITS

Donald Trump presumeix d'economia i diu que ell farà el mur amb Mèxic

En el seu discurs sobre la Unió, en què llança advertències a la Xina i anuncia una altra cimera amb Corea del Nord || Els demòcrates mantenen la seua investigació

Donald Trump rep el fred aplaudiment protocol·lari de la dirigent demòcrata Nancy Pelosi.

Donald Trump rep el fred aplaudiment protocol·lari de la dirigent demòcrata Nancy Pelosi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va presumir d’una gestió que s’ha traduït en un “boom econòmic sense precedents” durant el seu discurs sobre l’Estat de la Unió pronunciat davant del Congrés a la matinada de dimarts a dimecres pel canvi horari. Va arribar a parlar de “miracle econòmic”, amb 5,3 milions de nous llocs de treball. Va insistir que la immigració il·legal és una crisi nacional urgent i va prometre construir un mur a la frontera sud del país. “Jo construiré el mur. No és només un mur de formigó. Es farà en zones on la necessitat és més gran”, va asseverar el mandatari, que va afegir que “allà on s’alcen murs, els creuaments il·legals disminueixen”.

Va buscar tendir ponts al país al convidar els congressistes, la majoria dels quals són opositors demòcrates, a treballar com una “nació”, i va anunciar a més que el Vietnam acollirà el 27 i 28 de febrer la seua segona cita amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un. Va insistir a defensar el reconeixement de Juan Guaidó com a president de Veneçuela mentre va afirmar que les polítiques comercials que han regit durant anys entre Pequín i Washington “han arribat al seu final”. “Estem treballant per deixar clar a la Xina que després d’anys d’atacs a la nostra indústria, i de robar la nostra propietat intel·lectual, el robatori de treballs i riquesa nord-americans han arribat al seu final”, va dir Trump. També va defensar les sancions imposades contra l’Iran i va obrir la porta a negociar un nou acord nuclear després de la seua sortida del tractat INF amb Rússia, que inclogui Moscou, la Xina i “altres” països.

El seu discurs va provocar fortes crítiques precisament a Rússia i la Xina i també des de les files demòcrates, en les quals les congressistes van anar vestides de blanc en record a les sufragistes. Aquestes legisladores també van utilitzar un pin amb la foto de la nena guatemalenca que va morir als Estats Units.

El Comitè d’Intel·ligència de la Cambra de Representants dels Estats Units, dominat precisament pels demòcrates, va aprovar ahir enviar al departament de Justícia totes les transcripcions d’entrevistes per la investigació de l’anomenada trama russa a les passades eleccions de l’any 2016 i ampliarà les seues indagacions al president Donald Trump.

Donald Trump rep el fred aplaudiment protocol·lari de la dirigent demòcrata Nancy Pelosi.

Donald Trump rep el fred aplaudiment protocol·lari de la dirigent demòcrata Nancy Pelosi.EFE

tracking